Ένας αμερικάνος στην Σουηδία

Ένας αμερικάνος στην Σουηδία

Στην Στοκχόλμη αυτό το σπίτι και οι τοίχοι δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο πέρα από λευκοί. Άλλα χαρακτηριστικά των σουηδικών σπιτιών είναι η απλότητα, οι λιτές γραμμές και η παρουσία φυσικών στοιχείων. Γενικά τα σπίτια όλων των σκανδιναβικών κρατών έχουν μια βουκολική διάσταση, αστικά βουκολική διάσταση. Νιώθεις δηλαδή ότι είναι ένα σπίτι στην πόλη, αλλά αισθάνεσαι παράλληλα ότι εκεί μένουν κάποιοι που έχουν μαζί τους τις αναμνήσεις από την ύπαιθρο. Αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν κι εδώ, σε πολύ μειωμένη όμως δόση, ίσως γιατί το διακόσμησε ένας αμερικανός διακοσμητής, ο Vicente Wolf.

Χωρίς λοιπόν να θέλει να χαλάσει χατίρι στους Σουηδούς πελάτες του, έβαψε κατάλευκους τους τοίχους και χρησιμοποίησε μερικά έπιπλα αντίκες (όχι vintage) μέσα σε ένα γενικότερο περιβάλλον που δεν επιδίωξε να το κάνει μοντέρνο, ώστε να μην υπάρχει αντίθεση εποχών και υφών και χωρίς τολμηρές παραινέσεις επιβάλλοντας μια αρμονία που να προκαλεί και στοιχεία που να εκτινάσσουν τον χώρο. Έναν χώρο που, όπως λέμε: να κάθετε καλά στο μάτι. Εκεί που φαίνεται η συμμετοχή του αμερικανού διακοσμητή είναι στους καναπέδες και τις πολυθρόνες στην αμερικάνικη αισθητική όπως οι πολυθρόνες Hickory. Βέβαια, όπως βλέπετε στο τζάκι, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα στοιχεία που θα θυμίζουν την ύπαιθρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x