Ένας απλούστερος τρόπος ζωής

Ένας απλούστερος τρόπος ζωής

Η αγροικία, ή φάρμα όπως είναι σωστότερο μιας και αναφερόμαστε στα αγροτικά σπίτια της Αμερικής, αποτελεί μια εικόνα ενός πολιτισμού, του νεότερου στη Γη, πέρα από τον ατλαντικό και συνοδευόμενη από δαιδαλώδης δρόμους μέσα στις φυλλωσιές που εκτείνονται στις αχανείς εκτάσεις της αγροτικής περιοχής της Νέας Αγγλίας, της πρώτης αποικίας των βρετανών στη βόρεια Αμερική, δεν είναι μόνο το έμβλημα αυτού του όψιμου πολιτισμού, αλλά κάτι πολύ περισσότερο για τους κατοίκους της νέας γης.

Πολλές από αυτές τις πρώτες κατοικίες έχουν μείνει σαν λείψανα των πρώτων εποίκων από την Ολλανδία, την Αγγλία και τη Σκοτία οι οποίοι έχτισαν αυτές τια απλές κατασκευές που διατηρούνται από τον δέκατο έβδομο αιώνα.

Ο φωτογράφος από το Μπρούκλιν Trevor Tondro που ειδικεύεται στις αρχιτεκτονικές και εσωτερικού χώρου φωτογραφίες, εντόπισε όλα αυτά τα σπίτια που διατηρούνε την ιστορία της Αμερικής μέσα τους και δημιούργησε μία σειρά με τίτλο «Ο απλούστερος τρόπος ζωής: Παλιά αγροκτήματα της Νέας Υόρκης και της Νέας Αγγλίας»

Δεν προσπαθεί απλά να διασώσει ντοκουμέντα της ζωής των προγόνων τους, αλλά μία νοσταλγική αναδρομή σε έναν πιο απλό τρόπο ζωής μέσα στη φύση με ανθρώπους αγνούς και φιλικούς. Το σημαντικό είναι ότι για να αναδείξει αυτή την απλότητα χρησιμοποίησε κυρίως εικόνες από εσωτερικούς χώρους σπιτιών, πράγμα που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το πόσο το περιβάλλον του σπιτιού μας ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής μας. Το πώς ο τρόπος ζωής μας διαμορφώνει και διαμορφώνεται από το χώρο μας και το αντίθετο.

Τις φωτογραφίες αυτές ο φωτογράφος τις συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αμερική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.