Ένα διαμορφωμένο διαμέρισμα στη Γαλλία

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Charlotte Macaux Perelman μετέτρεψε αυτό των 350 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα σε ένα ευρύχωρο σπίτι για μία οικογένεια 5 ατόμων.

Η βιβλιοθήκη δεν φαίνεται και ούτε είναι έτοιμη (προκατασκευασμένη), έγινε στις ανάγκες και απαιτήσεις του χώρου και των κατοίκων.

Στο παιδικό δωμάτιο έγινε ένα πατάρι ώστε να παίζουν επάνω σε αυτό και να διαβάζουν κάτω. Ο χώρος δεν είναι άμεσα ορατός και έτσι μπορεί να υπάρχει η ακαταστασία του παιχνιδιού, ενώ όταν διαβάζουν κάτω δεν έχουν καμία οπτική επαφή με το χώρο του παιχνιδιού, ώστε να αποσπάται η προσοχή τους.

Στην κρεβατοκάμαρα, ο καναπές, η βιβλιοθήκη και τα δρύινα φύλλα ξύλου στον τοίχο θυμίζουν δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το βεστιάριο δεν είναι απλός ένας αποθηκευτικός χώρος, αλλά ένας χώρος με στυλ που του το δίνουν οι διαφορετικές και όμορφες λάμπες στην οροφή.

 

Απάντηση