Ένα μινιμαλιστικό loft στη Βαρκελώνη

Ένα μινιμαλιστικό loft στη Βαρκελώνη

Πολυταξιδεμένος ο James Welsh, αποφάσισε να σταματήσει τις περιηγήσεις του και να ρίξει κάπου άγκυρα. Αν και από την Αγγλία, προτίμησε να εγκατασταθεί στη Βαρκελώνη. Η περιοχή που αναζήτησε κατοικία ήταν το El Poblenou, μια γειτονιά που είναι γεμάτη tech επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και σχεδιαστές.

Ψάχνοντας έπεσε πάνω σε ένα loft με μια τεράστια βεράντα. Το μεγάλο ορθογώνιο διαμέρισμα – περίπου 120 τετραγωνικά μέτρα – καταλαμβάνει ολόκληρο το δεύτερο όροφο ενός παλιού τριώροφου κτιρίου και επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε ρίξει τους περισσότερους ενδιάμεσους τοίχους, υπήρχε μια ανοιχτή αίσθηση.

«Αν και όλα μοιάζανε μίνιμαλ, για μένα ήταν αρκετά μεγάλα» δήλωσε ο Welsh που πλήρωσε 600.000 € για αυτό το επίπεδο διαμέρισμα και τη βεράντα που ήταν άλλο τόσο.

Κάποιοι από τους χώρους και τη διαρρύθμιση δεν τον εξυπηρετούσαν, όπως ή έλλειψη φωτισμού και οι μικροί αποθηκευτικοί χώροι,  και έτσι αποφάσισε να κάνει μερικές αλλαγές. Προσέλαβε τους Yolanda Yuste López και Tobias Laarmann, διευθυντές της αρχιτεκτονικής εταιρίας, με βάση τη Βαρκελώνη, Ylab Arquitectos. Το ζευγάρι κατάρτισε ένα σχέδιο το οποίο ενέκρινε ο ιδιοκτήτης αμέσως. Οι εργασίες που έγιναν κόστισαν 120.000 €.

Φυσικά, ουδέτερα χρώματα, πήλινα τούβλα, ξύλο και σκυρόδεμα εισήγαν στο χώρο βιομηχανική αισθητική, αλλά και κάτι από ρουστίκ. Τα παραδοσιακά στοιχεία της Καταλονίας βρίσκονται στα γεωμετρικά πλακάκια, συνθέτοντας ένα σύνολο που επιβεβαιώνει τις προτιμήσεις των αρχιτεκτόνων που δεν τους αρέσει η απόλυτη ομοιογένεια και οι βαρετοί χώροι που προκύπτουν από την ομοιομορφία (δεν είναι καθόλου περίεργο για δύο αρχιτέκτονες από την Βαρκελη)

Τέλος, μία από τις σημαντικότερες προσθήκες ήταν τα μεγάλα παράθυρα φέρνοντας μέσα το φως που έλλειπε και ήθελε ο ιδιοκτήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.