Ένα πέτρινο σπίτι στην Ισπανία

Ένα πέτρινο σπίτι στην Ισπανία

Η Vilallonga del Ter είναι μια μικρή πόλη στην επαρχία Girona στην Ισπανία που πήρε το όνομά της από το επίμηκες σχήμα της ρυμοτομίας της, καθώς τα σπίτια είναι χτισμένα κατά μήκος του δρόμου που τρέχει παράλληλα με τον ποταμό Ter (Vila: Πόλη, longa: μακρά, del: του Ter). Σε αυτή την τοποθεσία βρίσκεται ένα πέτρινο σπίτι ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Ferran López Roca.

Οι αναστυλώσεις αγροτικών κτιρίων είναι κάτι συνηθισμένο στην Καταλονία και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των σπιτιών είναι τα μικρά παράθυρα στην πρόσοψη, κάτι που διατήρησαν ως έχει και για να αυξήσουν το εξωτερικό φως στους εσωτερικούς χώρους δεν μεγάλωσαν τα παράθυρα που υπήρχαν, διαταράσσοντας έτσι τη μοναδική αυτή αρχιτεκτονική, αλλά προτίμησαν να ανοίξουν περισσότερα μικρά παράθυρα στην πρόσοψη. Αυτό ήταν και η μοναδική παρέμβαση που έγινε εξωτερικά.

Εσωτερικά, πολλοί από τους τοίχους που υπήρχαν πριν γκρεμίστηκαν ενώ διατηρήθηκαν όλα τα δοκάρια, πέτρινα ή ξύλινα, ώστε να μην χαθεί τίποτα από ρουστικ περιβάλλον που υπήρχε. Το μεγάλο ισόγειο χωρίστηκε σε δύο κύριους τομείς όπου στον ένα έγιναν οι κοινοί χώροι, όπως καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο μπάνια, ενώ μία άλλη περιοχή αφιερώθηκε στα υπνοδωμάτια. Επίσης στον πάνω όροφο έγινε ένα πατάρι υπνοδωμάτιο με μπάνιο και δύο μεγάλες αίθουσες.

Φωτογραφίες: Ferran López Roca και Eugeni Pons

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x