Ένα φουτουριστικό Κουκούλι

Ένα φουτουριστικό Κουκούλι

Βρίσκεται στην, προστατευμένη από την UNESCO, πλευρά του νησιού Jeju στην Κορέα, σε μια παραθαλάσσια περιοχή και ονομάζεται «Jeju Cocoon House» σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες του στούντιο Planning Korea που εδρεύει στο Σεούλ. Ουσιαστικά είναι ένα υβρίδιο που με το σχήμα του ερμηνεύει την ηφαιστειακή τοπογραφία και το κουκούλι (Cocoon) ενός ζωντανού οργανισμού.

Στο κέντρο του σπιτιού είναι τοποθετημένο ένα σφαιρικό τμήμα και φαίνεται σαν να έχει δημιουργηθεί από οργανικές διαδικασίες, με τις φυσικές ιδιότητες μιας περιβαλλοντικά διαμορφωμένης οικολογικής δομής.

Στρογγυλεμένες οροφές και τοίχοι απαλύνουν τις τυπικές φόρμες που στοιχειοθετούν το περίβλημα, ενώ εσωτερικά διαμορφώθηκε ένα περιβάλλον που επιτρέπει την παρατήρηση των έργων τέχνης ή να επισκοπούν τους χώρους. Τα κυκλικά παράθυρα ανοίγουν σύμφωνα  με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Η θέση του οικοπέδου, αλλά και η καινοτόμος αρχιτεκτονική του, παρέχουν καταπληκτική θέα τόσο προς τη θάλασσα, όσο και προς το βουνό.

Από: designboom

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x