Ένα Loft διαμέρισμα και… πασαρέλα!

Ένα Loft διαμέρισμα και… πασαρέλα!

Έχοντας τον χαρακτήρα ενός επαγγελματικού χώρου, το ακίνητο ήρθε στα χέρια της οικογένειας σαν ένας μακρύς και ανοιχτός χώρος, μορφή που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των προηγούμενων που το είχαν στην κατοχή τους. Οι  απαιτήσεις των νέων ιδιοκτητών ήταν πολύ διαφορετικές καθώς ήθελαν να το μετατρέψουν σε κατοικία.

Ο, 1860 τετραγωνικά μέτρα συνολικός χώρος, περιλαμβάνει ένα ισόγειο, υπόγειο και υπο-υπόγειο, επίπεδα μέσα στα οποία έπρεπε να μοιραστούν οι χώροι με το ισόγειο να καταλαμβάνει τα περισσότερα τετραγωνικά έχοντας και ανάλογες απαιτήσεις στη διαμόρφωση του. 4 χρόνια δούλεψαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο WORKac για να περαιώσουν το έργο που σαν κύριο και πρωταρχικό μέλημα είχε η διαμοίραση του ισογείου σε χρηστικά και λειτουργικά δωμάτια έναντι του μακρόστενου, κενού και άκαμπτου χώρου που ήταν πριν. Αυτό το κουραστικό μήκος «σπάει» ακόμη και με τις διαφορετικές διακοσμήσεις σε διάφορα τμήματα του συνεχούς, όπου χρώματα, υλικά και ύφη οριοθετούν τα επιμέρους τμήματα ακόμη και χωρίς την ύπαρξη τοίχων. Το μήκος διαιρέθηκε σε λωρίδες με την κάθε λωρίδα να τέμνεται σε ξεχωριστό χώρο ανάλογα με τις ανάγκες.

Το τμήμα στο ισόγειο και μπροστά στο δρόμο έγινε το καθιστικό ακλουθώντας μία διακόσμηση που παραπέμπει σε Loft, χαρακτήρας που υπήρχε στο κτίριο και είναι εμφανές στις εσωτερικές κολώνες, αλλά και τους πλίθινους τοίχους.

Ενδιαφέρον έχουν τα τραπέζια, πάλι στο ισόγειο, πέρα από τα ορατά και σταθερά είναι και τα πτυσσόμενα στο τμήμα μετά το καθιστικό που είναι επενδυμένο με ξύλο. Όλα τα τραπέζια μαζί ενώνονται και κάνουν διάδρομο πασαρέλας για επίδειξη μόδας. Στο επόμενο σπίτι που θα κάνετε μην ξεχάσετε να βάλετε και διάδρομο πασαρέλας, φοριέται πολύ.

Στο πίσω μέρος και στα υπόγεια υπάρχουν τα υπνοδωμάτια των γονιών, των παιδιών και των ξένων, όπως και τα μπάνια και οι αποθηκευτικοί χώροι.

Φωτογραφίες: Elizabeth Felicella

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x