Ένα Wabi-Sabi διαμέρισμα

Το σχέδιο περιελάμβανε τη διαίρεση του υπάρχοντος χώρου σε ένα πατάρι, τη δημιουργία δύο επιπλέων παιδικών δωματίων και ενός μπάνιου. Έργο που ολοκλήρωσαν οι Ρώσοι σχεδιαστές του studio Decolieu.

Wabi-Sabi είναι ιαπωνική αισθητική που έχει σαν στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους ενός σπιτιού να αντιληφθούν την ουσία της ομορφιάς του χώρου. Την απλότητα χωρίς έξοδα. Την αρμονία των φυσικών υλικών.

Οι Ιάπωνες το εφάρμοζαν στα λιτά, από ξύλο και χαρτί, σπίτια τους. Κάτι που τους κάνει πιο ευάλωτους στις εξωτερικές συνθήκες, έτσι όμως διατηρούν μια επαφή με το περιβάλλον, κάτι στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι Ιάπωνες. Ακόμη και σήμερα, αρχιτέκτονες όπως ο Shigeru Ban εξακολουθούν να χτίζουν με αυτό τον τρόπο.

Με κοινό παρονομαστή στα υλικά την φυσική προέλευσή τους, καθώς χρησιμοποιήθηκαν κυρίως μάρμαρο και ξύλο, οι σχεδιαστές κινήθηκαν με γνώμονα την απλότητα και απαρέγκλιτο προσανατολισμό τη φύση.

Απάντηση

Η αποστολή παραγγελιών θα ξεκινήσει πάλι στις 17 Αυγούστου Απόρριψη