Αβίαστη κομψότητα

Αυτό, της δεκαετίας του ’30, διαμέρισμα στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, επανασχεδιάστηκε για να ανοίξει ο χώρος και να δημιουργηθεί μια πιο ευέλικτη διάταξη. Ένας από τους κύριους στόχους των ιδιοκτητών ήταν να μεγιστοποιηθεί το φως σε όλο το διαμέρισμα και να επωφεληθούν από την πανοραμική θέα της πόλης. Αναζητώντας ένα αποτέλεσμα που θα διατηρεί ζωντανό το αρχικό στυλ, εμπλουτίζοντας το όμως με νέα στοιχεία, αποφύγανε τις έντονες και σκληρές αντιθέσεις. Για να το καταφέρουν κατέφυγαν σε τοίχους με χρώμα λευκό και ξύλινες κατασκευές και δάπεδα επίσης ξύλινα. Οι διακοσμητές Fran Ugarte και Iñaki Cuesta δημιούργησαν μια σύγχρονη και ανεπίσημη εμφάνιση με την υιοθέτηση ενός χαλαρού μίγματος μορφών και υλικών: μασίφ ξύλο, σίδερο και πέτρα. Το όλο αποτέλεσμα βασίστηκε σε ένα πετυχημένο πάντρεμα από περίεργα, αλλά νόστιμα, διακοσμητικά vintage έπιπλα, οικογενειακά κειμήλια και διαχρονικά κομμάτια που φέρουν μια παλαιότητα που θυμίζει πολύ περασμένες εποχές. Το στυλ και η κομψότητα παράγεται χωρίς εκκωφαντικά στοιχεία, λες και δεν προσπάθησαν καν να δημιουργήσου στυλ, αφέθηκαν να τους κατευθύνουν αβίαστα κριτήρια με μια καθοριστική αίσθηση του αποτελέσματος που επιδίωκαν. Είναι ένας χώρος που, αν δεν το βλέπεις από την πλευρά της διακόσμησης, η εντύπωση που θα σου αφήσει θα είναι του θαυμασμού χωρίς να ξέρεις που βασίζεται και από που παράγεται.

Απάντηση