Αποθήκη με σύγχρονο design

Αποθήκη με σύγχρονο design

Οι Edmonds + Lee Architects δεν ήθελαν με τίποτα να χάσει τα χαρακτηρίστηκα της αποθήκης που είχε πριν, άλλωστε η παλαιωμένη ατμόσφαιρα, η Vintage αισθητική, τα στοιχεία που παραπέμπουν σε άλλη εποχή, κάθε άλλο παρά ξεπερασμένα και παρωχημένα είναι. Τα Loft μοιάζουν με αφαιρετική προσθήκη στον ορισμό mix & mach, όπου μάλλον αντικαθίσταται από έναν σχεδιαστικό πλουραλισμό που τον συνθέτουν εν μέρει τα αμετάβλητα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, εν μέρει τα αδιάλλακτα υλικά σε ένα αποτέλεσμα που ψάχνει να βρει το σύγχρονο μέσα από την παλαιωμένη υπόστασή του.

Οι τσιμεντένιοι τοίχοι, τα σχεδόν σαθρά τούβλα και τα ξύλα που δίνουν την εντύπωση πως βρίσκονται ένα βήμα πριν την αποσύνθεσή τους, αναμιγνύονται με ένα περιβάλλον που θέλει να γίνει μοντέρνο (και το καταφέρνει) μέσα από σύγχρονα και άκρος μοντέρνα έπιπλα.

Οι μεγάλες τζαμαρίες γεμίζουν φως τόσο στο ισόγειο, όσο και στο πατάρι που καταλαμβάνει χώρο μόνο για τα απαραίτητα του πάνω ορόφου, προσέχοντας να μην απομονώσει το κάτω μέρος, όπως θα γινόταν και σε μια αποθήκη, μια εντύπωση που επιδιώκουν να κρατήσουν ατόφια.

Το κρεβάτι προσδιορίζει το μέρος που είναι για τον ύπνο και όχι την κρεβατοκάμαρα γιατί δεν διαχωρίζεται σαν ξεχωριστό δωμάτιο παραμένοντας μέρος του συνόλου, κάτι στο οποίο συμβάλουν και τα γυάλινα κιγκλιδώματα στα όρια του παταριού.

Το μέταλλο, που βρίσκει ευρεία χρήση στα Loft, είναι ίσως το πιο ταιριαστό παρένθετο υλικό για τέτοιος χώρους, και μάλιστα στην πιο απλή, σχεδόν ακατέργαστη, μορφή του. Διάγει μια κατάσταση απόλυτης αρμονίας με τους τσιμεντένιους τοίχους και τα καλώδια και σωλήνες που εξαπλώνονται εξωτερικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.