Από βιομηχανικό κτίριο, κατοικία

Όταν οι ιδιοκτήτες του αγόρασαν ήταν ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο και ο διακοσμητής, Jordi Vayreda, κλήθηκε να διαχειριστεί έναν μεγάλο, ανοιχτό και πολλή ψηλό χώρο, καταφέρνοντας με την αποκατάσταση να μετατρέψει έναν δύσκολο χώρο σε μεγάλα οφέλη για την οικογένεια που κατοικεί. Το πρώτο που έκαναν ήταν να χωρίσουν το ύψος σε δύο ορόφους, ο πρώτος όροφος αφιερώθηκε στα κοινόχρηστα δωμάτια, καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα. Τα δοκάρια της οροφής έμειναν όπως ήταν, όπως επίσης και κάποια σημεία των τοίχων σαν τα όρια των χώρων, μεταξύ των οποίων η διέλευση είναι ανεμπόδιστη, χάρη της μη χρήσης πορτών, παραμένουν όμως οριοθετημένα.

Τα υπνοδωμάτια τοποθετήθηκαν στο ισόγειο, ή κάτω όροφο.

Σε ένα σπίτι με μεγάλους χώρους όπως εδώ, είναι αναγκαίο να διατηρηθεί κάποια ενότητα στη διακόσμηση. Έτσι όλοι οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί και το δάπεδο είναι παντού στρωμένο με ξύλο. Τα χρώματα που επιλέχτηκαν, γκρι, ροζ και πράσινο, δίνουν φρεσκάδα και νεανικότητα σε μια ήπια αντίθεση με τους τοίχους, ενώ ήπιες είναι  και οι γραμμές των επίπλων.

Απάντηση