Αστική ατμόσφαιρα σε εξοχικό

Αστική ατμόσφαιρα σε εξοχικό

Μία αγροτική κατοικία κοντά στο Fontainebleau στη Γαλλία έχει ανακαινιστεί για τις ανάγκες ενός νεαρού ζευγαριού. Πάνω στους τοίχους από πέτρα του 19ου αιώνα τοποθέτησαν σύγχρονα έργα τέχνης.

Χτισμένο στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα το σπίτι του Marc και της Olivia, στην τωρινή μορφή του, είναι αποτέλεσμα της απόφασής τους να ζήσουν στην ύπαιθρο. Περιβάλλεται από μία μικρή αυλή και μια χέρσα περιοχή, και στο κύριο κτίσμα υπήρχαν δίπλα δύο αχυρώνες τους οποίους συνδέσανε με το σπίτι χρησιμοποιώντας τους σαν δωμάτια σε ένα ενιαίο κτίσμα. Χρειάστηκαν δύο χρόνια εργασίας με τη βοήθεια των αρχιτεκτόνων Jacques και Perrine Pouzin για την προσαρμογή των χώρων στις ανάγκες τους.

Όλες οι νέες προσθήκες και κατασκευές έγιναν με υλικά της περιοχής σε μια κοινή απόφαση (ιδιοκτητών και αρχιτεκτόνων) ώστε να σεβαστούν την αρχική αισθητική, αλλά και να συνεχίσει να υπάρχει η αυθεντικότητα της φύσης. Στο γενικότερο χαρακτήρα που κρατάει πολλά στοιχεία από το αγροτικό παρελθόν του, πρόσθεσαν και μερικές σύγχρονες πινελιές, όπως τα μεγάλα παράθυρα, η χρήση του μετάλλου στην κουζίνα και οι χρωματικές επιλογές στους τοίχους των δωματίων, καφέ στο σαλόνι, κίτρινο στην είσοδο και πράσινο στην κουζίνα.

Η κουζίνα έγινε στον έναν από τους δύο αχυρώνες, ενώ ο άλλος έγινε βιβλιοθήκη.

Φωτογραφίες: Christophe Rouffio

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.