Ασφαλής κουζίνα για τα παιδιά

Ασφαλής κουζίνα για τα παιδιά

Η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού. Όλα τα μέλη της οικογένειας θα συγκεντρωθούν εκεί για φαγητό, καφέ ή και κουβέντα. Αλλά μπορεί επίσης να κρύβει και κινδύνους, κυρίως για τα μικρά παιδιά. Πολλά σκεύη που φυλάσσονται στην κουζίνα μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά επικίνδυνα, όπως τα μαχαίρια, ή τα ζεστά τηγάνια. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας επιστήσει την προσοχή σε κάποια σημεία όπου η συχνή τους χρήση τα κάνει να φαίνονται ακίνδυνα κρύβουν όμως παγίδες για τα μικρά παιδιά.

1. Μεγάλος μπάγκος

Όσο μεγαλύτερος μπορεί να είναι ο μπάγκος, ή το επιτρέπει ο χώρος, τόσο το καλύτερο καθώς μπορείτε να έχετε τα επικίνδυνα εξαρτήματα που χρησιμοποιείται συνεχώς, όπως μαχαίρια και ζεστά τηγάνια, μακρά από το σημείο που μπορεί αν φτάσει ένα παιδί. Προσέξτε αυτός ο μπάγκος να έχει στρογγυλεμένες γωνίες για να αποφευχθούν τα χτυπήματα από το παιδί.

2. Χαμηλό ντουλάπι

Σε ένα χαμηλό ντουλάπι βάλτε αντικείμενα που χρησιμοποιεί το παιδί και μετακινήστε σε ψηλότερα ντουλάπια τα επικίνδυνα σκεύη και αντικείμενα, όπως αιχμηρά σκεύη ή απορρυπαντικά.

3. Πλαστικά σκεύη

Τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλαστικά σκεύη. Αιχμηρά μεταλλικά και γυάλινα σκεύη μπορούν να κάνουν κακό στο παιδί.

4. Ασφαλίστε ντουλάπια και συρτάρια

Τα συρτάρια που κρατάτε μέσα αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια καλό είναι να βρίσκονται σε ψηλές θέσεις, διαφορετικά ασφαλίστε τα με τις ειδικές κλειδαριές για συρτάρια και ντουλάπια.

5. Ξεχωριστό χώρο για τα παιδιά

Ορίστε μία περιοχή όπου θα εργάζεται το παιδί. Όσο είστε εσείς στην κουζίνα θα είναι και αυτό, γι’ αυτό καλό είναι  να έχει τη δική του ασφαλή περιοχή, έχοντας σε απόσταση μαχαίρια την ηλεκτρική κουζίνα.

6. Ξεχωριστό ντουλάπι

Βάλτε όλα τα είδη για το παιδί, όπως προϊόντα διατροφής, σε ξεχωριστό ντουλάπι. Όπως επίσης μπορείτε να αφιερώσετε ένα ή δυο ράφια στο ψυγείο μόνο για το παιδί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x