Αφιερωμένο στον ήλιο και τη θέα

Χτισμένο στο βράχο του Los Arcos, στη Χιλή, η Casa Till είναι ένα μικρό και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι από τους WMR Arquitectos. Η κατασκευή του ενός ορόφου έγινε από τοπικό πεύκο από ντόπιο εργατικό δυναμικό. Η ενέργεια που χρειάζεται παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες που το καθιστούν μη επιβλαβές περιβαλλοντικά. Όλος ο σχεδιασμός του έχει ένα μοναδικό σκοπό: να φέρνει ιδιοκτήτες και επισκέπτες όσο πιο κοντά στη φύση, πέρα από τις γυάλινες επιφάνειες που το περιβάλλουν, ελαχιστοποιώντας τη χρήση αδιαφανών τοίχων, οι εξωτερικοί χώροι είναι εύκολα προσβάσιμοι και άκρως λειτουργικοί, τόσο στη βεράντα που απλώνεται έξω από όλα τα εσωτερικά δωμάτια, όσο και από την οροφή που λειτουργεί σαν μια μεγάλη εξέδρα μεταξύ ουρανού και θάλασσας. Η θέση του τού επιτρέπει, παρά τον ανοιχτό σχεδιασμό του, να μην είναι ορατό από το δημόσιο δρόμο.

Φωτογραφίες: Sergio Pirrone

Απάντηση