Βεστιάριο

Βεστιάριο

Αν μας ρωτάγατε ποιος είναι ο πιο χρήσιμος χώρος σε ένα σπίτι, θα απαντούσαμε, χωρίς καν να το σκεφτούμε: το βεστιάριο. Σίγουρα δεν είναι ο πιο χρήσιμος, αλλά είναι εξίσου χρήσιμος με όλα τα άλλα δωμάτια τα οποία θεωρούμε αυτονόητο να υπάρχουν σε ένα σπίτι.

Ίσως συνδέεται με την πολυτέλεια γιατί, επιπλέον χώρος για να κάνεις ακόμη ένα δωμάτιο που θα το αφιερώσεις για χώρο αποθήκευσης, υπάρχει μόνο στα μεγάλα σπίτια. Ας πούμε ότι πράγματι τίθεται θέμα χώρου, είναι προτιμότερο όμως να γεμίζουμε μετά το σπίτι ντουλάπες ώστε να συγκεντρώσουμε εκεί τα απαραίτητα, πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά;

Λανθασμένη είναι επίσης η εντύπωση ότι το βεστιάριο είναι απλά μια εντοιχισμένη ντουλάπα. Το βεστιάριο είναι ένας λειτουργικός χώρος όπου μέσα εκεί θα ντυθείτε. Αλλάζουμε ρούχα πολλές φορές καθημερινά –ρούχα καλά, ρούχα καλύτερα, ρούχα εργασίας, φόρμες γυμναστικής –  θα μπορούμε να τα αφήνουμε πρόχειρα εκεί μέσα. Εκεί θα είναι ο ολόσωμος καθρέφτης και θα υπάρχει χώρος, όσο μικρό και να είναι, για να είναι τα πάντα, έστω τα περισσότερα, στην επιφάνεια και όχι στοιβαγμένα όπου θα χάνονται. Εκτός από ρούχα θα βάλετε και τα κλινοσκεπάσματα, τα παπλώματα το καλοκαίρι που δεν χρησιμοποιείτε, και τα παλτά, που επίσης δεν χρησιμοποιείτε το καλοκαίρι. Θα βάλετε τα εργαλεία, ή κάποια αντικείμενα που χρησιμοποιείτε περισσότερο, ή που πρέπει να βρίσκετε άμεσα.

Οι συρταριέρες, ή ντουλάπες πολλές φορές συνοδεύουν και συμπληρώνουν-ολοκληρώνουν ένα δωμάτιο. Το σύγχρονο, αλλά και κλασικό design έχει δημιουργήσει υπέροχα κομμάτια τα οποία δεν καταργεί το βεστιάριο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε βάζοντας εσώρουχα, ή κάποια ρούχα που θα επιλέξετε.

Αν τώρα ξεκινάτε το σπίτι σας ζητήστε από τον μηχανικό που κάνει τα σχέδια να βγάλει χώρο για βεστιάριο. Αν αποφασίσετε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι που τώρα κατοικείτε φροντίστε να εξαερίζεται και να έχει πολλή φως.

Οι 7 πρώτες φωτογραφίες είναι από την εταιρία Rimadesio τα προϊόντα της οποίας στην Ελλάδα φέρνει το Design Plaza (δεν είναι διαφημιστικοί οι λόγοι που βάζουμε τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Αν κάποιοι από εσάς κατασκευάζουν, ή πουλάνε βεστιάρια ας μας στείλετε εικόνες και στοιχεία να παρουσιάσουμε και τα δικά σας)

Δείτε πλάνα βεστιαρίων

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x