Γυάλινο διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη

Γυάλινο διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη

Είναι πολύ δύσκολο να δώσεις ξεχωριστό, ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα σε ένα μεγάλο χώρο και για αυτό μόνο είναι άξια προσοχής η δουλεία των αρχιτεκτόνων George Yabu και Glenn Pushelberg, ( πέρα από τον επιβλητικό χώρο που μπορεί όμως να τον προσπελάσεις κρατώντας τις έντονες εντυπώσεις και μόνο) που ανέλαβαν να διαμορφώσουν αυτό το διαμέρισμα μέσα σε έναν γυάλινο πύργο στην Νέα Υόρκη.

Είναι 1200 τετραγωνικών μέτρων και οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ενότητες που δίνουν έναν ενιαίο χαρακτήρα, ώστε να μην χαθεί το στυλ  που έχει σαν προσανατολισμό να εισάγει στο χώρο προσωπικότητα τέχνης και σύγχρονου design, όχι μίνιμαλ όπως ειπώθηκε (γνώμη μου). Στο σαλόνι υπάρχει ένα ενορχηστρωμένο αμάγαλμα που μπορεί να δημιουργεί έντονες εντυπώσεις και θαυμασμό, αυτό όμως που αριστουργηματικά διαμορφωμένο, είναι  οι επιμέρους γωνίες και μεριές. Εκεί έχουν δημιουργήσει τόσο ισχυρή αρμονία που την σκορπούν σε όλο το χώρο.

Φωτογραφίες: Richard Powers

Από Yatzer

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x