Διακοσμήστε μόνοι σας.

decorating

Ένας ωραίος, εντυπωσιακός και προσωπικός διάκοσμος δεν απαιτεί κραυγαλέα και ακριβά αντικείμενα.

Μπορείτε να κάνετε τον χώρος σας εντυπωσιακό ώστε να τον θαυμάζουν οι επισκέπτες και να νιώθετε εσείς και η οικογένειά σας άνετα και ωραία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως δεν θέλετε απλά να γεμίσετε τον χώρο ή τα ράφια σας για να δείξετε μόνο τα αντικείμενα που διαθέτετε, αλλά να χρησιμοποιήσετε πράγματα σημαίνοντα για εσάς και την οικογένειά σας. Επιλέξτε στοιχεία που αγαπάτε και έχουν κάποιο νόημα για εσάς και συνδυάστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Όταν οργανώσετε ένα ράφι, ή ένα ντουλάπι σε ψηλό σημείο με διακοσμητικά, θα πρέπει να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να μην φαίνονται βαρετά, να τα αποδώσετε ζωντάνια και ενδιαφέρον με την ανάλογη τοποθέτηση. Ξεκινήστε με το κύριο, το πιο σημαντικό αντικείμενο, και τοποθετήστε το λίγο πέρα από το κέντρο. Το μικρότερο αντικείμενο μπορείτε να το συνδυάσετε με βιβλία, ή διακοσμητικά κουτιά δίνοντας το ύψος και ιδιαιτερότητα. Τώρα έχετε ένα τρίγωνο με το κύριο αντικείμενο να διακρίνεται, να ξεχωρίζει δίνοντας μία ακολουθία στα άλλα αντικείμενα γύρω του, ή δίπλα του.

Βασικό είναι τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε να ταιριάζουν στην κλίμακα του σπιτιού σας π.χ. δεν θα βάλετε τεράστια, ψηλά λουλούδια πάνω σε ένα τραπεζάκι με κοντά πόδια, ή σε ένα μεγάλο ράφι μία μικρή κορνίζα μόνη της. Οι περισσότεροι άνθρωποι το συνηθίζουν να χρησιμοποιούν πράγματα που είναι πολύ μικρά για το χώρο τους. Βέβαια από τη στιγμή που τα έχετε δεν θα τα πετάξετε, θα τα χρησιμοποιήσετε, αλλά καλά είναι να τα δώσετε λίγο καμάρι, λίγο ανάστημα και όγκο, βάλτε μαζί με ένα πιάτο ή ένα ύφασμα που θα καλύπτει το γύρο κενό, περίτεχνα τοποθετημένο. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε πάνω σε βιβλία ή καλάθια.

decorating-red-intro-l

Γενικά ο ορισμός που υπάρχει στην τοποθέτηση των αντικειμένων είναι το αυτονόητο, δηλαδή να αποτελούν μια κλιμακωτή συνέχεα με το ψηλότερο πίσω και όσο έρχεστε μπροστά όλο και μικρότερο. Έτσι αναδεικνύονται όλα, αλλά δεν είναι στατική η εικόνα καθώς το μάτι διαρκώς κινείτε στις διάφορες βαθμίδες. Μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με υφάσματα, προσωπικά θα απέφευγα τα σεμέν, αλλά αν τα έχετε προίκα και θυμώνει η μαμά που έφαγε τα χέρια της για να τα κάνει ή έδωσε μια περιουσία για να τα αγοράσει, ή είναι κειμήλια που πάνε από γενιά σε γενιά, τότε φροντίστε να τα στρώνεται μόνο όταν έρχεται για επίσκεψη. Τις υπόλοιπες ώρες προσπαθήστε να διατηρήσετε την ισορροπία της αρμονίας (όπως με χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους) όχι όμως την αρμονία που να σε παίρνει ο ύπνος, οι μικρές αντιθέσεις είναι ακόμη πιο απαραίτητες (υφάσματα με διαφορετική υφή αντικείμενα με διαφορετικά μεγέθη, και διαφορετική γραμμή. Όχι πάντως όλα ίδια) θα πρέπει να αυτοσχεδιάσετε, να βάλετε λίγο και τη φαντασία σας. Αν η τελική εικόνα είναι λίγο χλιαρή, γλυκανάλατη προσθέστε κάποια αντίθεση με το χρώμα ή την υφή. Η εικόνα είναι πολύ φορτωμένη; Επικεντρωθείτε σε αντικείμενα που συμβάλουν στην αρμονία , με τα χρώματα της ίδιας ομάδας, την υφή ή τις γραμμές.

Θα δοκιμάζετε διαρκώς νέους συνδυασμούς μέχρι να βρείτε τους σωστούς, αυτούς που θα σας αρέσουν καλύτερα. Χρησιμοποιήστε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, μη διστάζετε να δοκιμάσετε. Νιώθετε υπερβολική στατικότητα; Συμπτύξτε τα λουλούδια για να δώσετε μια χροιά ζωντάνιας. Και οι επαγγελματίες διακοσμητές μη νομίζετε ότι κάνουν τίποτα περισσότερο, δοκιμάζουν διαρκώς καινούργια πράγματα, αυτοσχεδιάζουν. Ιδέες χρειάζεται, όρεξη και αυτοπεποίθηση.

Δεν είναι λίγα τα σπίτια που πηγαίνουμε και αντιμετωπίζουμε πανικόβλητους και πελαγωμένους ανθρώπους γιατί δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα αντικείμενα που έχουν. Ό,τι δεν μπορούμε να το συνδυάσουμε και μας φαίνεται too much το αποσύρουμε σε ένα αποθηκευτικό χώρο για να το χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη φορά, όταν θα αλλάξουμε ύφος γιατί η διακόσμηση είναι κάτι που διαρκώς αλλάζει, μεταβάλλεται.

2 thoughts on “Διακοσμήστε μόνοι σας.

  1. Χρόνια πολλά και σε σένα Αγαπη!Προσπαθώ όπως και εσυ ,στον τομεα μας η καθεμιά, να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.
    Αν το δικό μου μπλογκ είναι χρήσιμο το δικό σου είναι από τα πλέον απαράιτητα γιατί πρέπει κάποιος να μας θυμίζει τις ανθρώπινες αξίες που διαρκώς χάνονται.
    Είμαι μαζί σου! Καλό βράδυ 🙂

  2. Εύα μου, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω.
    Μου αρέσει η διακόσμηση (όχι, δεν είμαι ειδικός, μου αρέσει να παρακολουθώ τους ειδικούς) και μου αρέσει πολύ το blog σου. Έχεις πολύ ενδιαφέροντα post. Θα μείνω κοντά, λοιπόν.
    Χρόνια σου πολλά, με καλές εμπνεύσεις και μπόλικη αγάπη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.