Διαμέρισμα στο Λυκαβηττό

Το διαμέρισμα που βρίσκεται  στον πρώτο όροφο μιας γωνιακής πολυκατοικίας  της δεκαετίας του ’70, δίπλα  στο τελεφερίκ του Λυκαβηττού, επανασχεδιάστηκε πλήρως ανατρέποντας την προϋπάρχουσα λειτουργία των  χώρων.

Η νέα χωροθέτηση έγινε σύμφωνα  με τον προσανατολισμό, τη θέα, το θόρυβο και την ιδιωτικότητα των επιμέρους  δραστηριοτήτων και οργάνωσε τον  χώρο σε τρεις ζώνες: τη ζώνη εισόδου, τη ζώνη διημέρευσης και τη ζώνη ύπνου.

Η ανακαίνιση στόχευσε στην αισθητική  και λειτουργική αναβάθμιση του  διαμερίσματος σύμφωνα με τις  ανάγκες και την προσωπικότητα  του ιδιοκτήτη, αναδεικνύοντάς το σε ένα σύγχρονο χώρο που ο σχεδιασμός, η εργονομία και η τεχνολογία του προσδίδουν την αίσθηση της  άνεσης.

Αρχιτεκτονική μελέτη-Κατασκευή: Κατερίνα Βαλσαμάκη

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Κείμενο: Κατερίνα Βαλσαμάκη

Απάντηση