Διαμέρισμα 35 τετραγωνικών στη Μόσχα

Για να μεγιστοποιήσουν το χώρο σε αυτό το μικρό διαμέρισμα στη ρωσική πρωτεύουσα, οι σχεδιαστές από το Studio Bazi πρόσθεσαν ένα υπερυψωμένο ξύλινο όγκο που περιέχει το υπνοδωμάτιο και έναν κρυφό αποθηκευτικό χώρο.

Στόχος του σχεδιαστή Alireza Nemati ήταν να δημιουργήσει έναν ανοιχτό χώρο που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό φως και θα παρέχει προστασία της ιδιωτικής ζωής στον χώρο του ύπνου. Για να επιτευχθεί αυτό ο Nemati σχεδίασε ένα ξύλινο κουτί με ένα σύστημα αποθήκευσης που δημιούργησε στη σκάλα που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο. Αυτή η σκάλα διαθέτει τρείς συρόμενες πόρτες και ανοίγοντάς τες αποκαλύπτονται ισάριθμα ράφια που μπορούν να δεχθούν πληθώρα αντικειμένων.

Στο χώρο του υπνοδωματίου, έχει τοποθετηθεί μία κουρτίνα για να απομονώνει το δωμάτιο αυτό από τον υπόλοιπο χώρο. Όπως κουρτίνα έχει τοποθετηθεί για να ορίσει το διάδρομο που οδηγεί στην εξώπορτα και το μπάνιο.

Απάντηση