Διευρυμένη χρήση

Το καθιστικό σε αυτό το σπίτι θα μπορούσε να είναι το καλύτερο παράδειγμα πολύχρηστικότητας ενός χώρου. Ή έστω να αποτελέσει υπόδειγμα για το οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε χώρο όπως θέλουμε αρκεί να υπάρχουν ιδέες που θα εφαρμόζονται σωστά. Καταρρίπτοντας, λοιπόν πολλές συμβατικότητες οι αρχιτέκτονες από το γραφείο Weir Phillips στην Αυστραλία έβαλαν μία ασυνήθιστη προσθήκη στο καθιστικό, πρόκειται για το γυάλινο κομμάτι στο δάπεδο όπου κάτω διακρίνεται νερό. Το όλο κατασκεύασμα δεν έγινε για διακοσμητικούς λόγους, αλλά το τμήμα με το νερό είναι ένα spa. Ένα spa στο κέντρο του σαλονιού, που οι ιδιοκτήτες μπορούν να το απολαύσουν αφού σηκώσουν την γυάλινη καταπακτή που το καλύπτει. Στο σημείο που είναι τοποθετημένο το υγρό στοιχείο, υπάρχει από πάνω γυάλινη οροφή ώστε να είναι ανεμπόδιστη η είσοδος του ήλιου σε εκείνο το σημείο. Λαμβάνοντας υπόψη και την κρεμαστή πολυθρόνα, καταλήγουμε στο ότι, όταν το σχεδίαζαν αυτό το σημείο είχαν κατά νου την δημιουργία συνθηκών καλοκαιρινής ραστώνης ακόμη και τις πιο κρύες, αλλά ηλιόλουστες μέρες.

Κατά τα άλλα η διακόσμηση είναι απόλυτα μοντέρνα, κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες που έχουν το νου τους πότε θα κάνουν την επόμενη βουτιά και πότε θα φέρουν τους καλεσμένους για να γεμίσουν την μεγάλη τραπεζαρία που, από ότι φαίνεται πρέπει να γίνονται γερά τσιμπούσια. Βρε, μήπως είναι Ελλήνων μεταναστών αυτό το σπίτι;

Απάντηση