Εκλεπτυσμός μέσα στους αιώνες

Εκλεπτυσμός μέσα στους αιώνες

Εκμεταλλευόμενη την εγγενή αρχοντιά αυτού του διαμερίσματος του 19ου αιώνα στη Βαρκελώνη, η διακοσμήτρια Ana Ros, έπλασε έναν χώρο στον οποίο συμμετέχει ο εκλεπτυσμός και η παρισινή ατμόσφαιρα. Δύο στοιχεία που είναι σχεδόν ταυτόσημα, τείνοντας έτσι στα όρια του τετριμμένου, έδωσε ξεχωριστή έξαρση στο συνολικό στυλ χρησιμοποιώντας έπιπλα διαφορετικών εποχών, ύφους και χρωμάτων.

Στους ανοιχτούς και φωτεινούς χώρους δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει έπιπλα του Louis 16ου, μαζί με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει, σε ελεγχόμενες ποσότητες έτσι ώστε να μην θεωρηθεί ο χώρος παρωχημένος, αλλά να αφήνει τη γεύση του και την επιτηδευμένη διάθεση του εκλεκτικισμού σε μια ολότητα που δεν προσκρούει στις εποχές, αλλά τις χρησιμοποιεί για να εκθειάσει το παρόν, που μπορεί να υπάρχει μέσα από την μίξη των διαφορετικών.

Μια μοναδική ενορχήστρωση που μπορεί να αναστείλει κάθε υπόνοια πλήξης. Η συμμετρία που επιτυγχάνει μέσα από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά, εκτινάσσεται με τα ίδια υλικά  μέσα από τις ασύμμετρες αναλογίες χρωμάτων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ελένη
13 years ago

Καλά αυτό είναι η επιτομή του mix&match! Εμένα μ’αρέσει πάντως.. πάω να την ψάξω την κυρία.
Σήμερα σας ανακάλυψα μόλις και I’ll be back σίγουρα =)
Ελένη

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x