Η μοναδική πλευρά του design

Η μοναδική πλευρά του design

Πάντα μας γοητεύουν χώροι που περιέχουν κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο και το σπίτι που διακόσμησε ο Didier Krzentowski από τη Γαλλία, βρίθει από τέτοια. Μπορεί να μην αποτελεί πρόταση διακόσμησης που θα μπορέσετε να εφαρμόσετε στο σπίτι σας, έχει όμως ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς είναι διαμέρισμα που στοιχειοθετείται από κομμάτια που είναι σπάνια και μερικά μοναδικά, σίγουρα πάντως πρωτότυπα. Ο Krzentowski είναι σχεδιαστής και ειδικός στη σύγχρονη τέχνη. Μαζί με τη σύζυγό του για πολλά χρόνια συλλέγουν αντικείμενα μεγάλων σχεδιαστών που είναι πρότυπα και περιορισμένης έκδοσης. Όλη αυτή τη συλλογή που συγκέντρωσαν την εκθέτουν στην Γκαλερί Kreo.

[important color=red title=”Οι Clémence και Didier Krzentowski και η Galerie Kreo “]
Clémence και Didier Krzentowski

Μετά από χρόνια συλλογής σύγχρονων έργων τέχνης και επίπλων μεγάλων σχεδιαστών, οι Clémence και Didier Krzentowski άνοιξαν την Galerie Kreo συγκεντρώνοντας μέσα σε αυτή όλα τα κομμάτια της συλλογής τους. Όλα τους πρωτότυπα αποτελούν μορφή ενός άγνωστου design γνωστών σχεδιαστών. Το σύνολό τους αποτελεί μια αθέατη πλευρά του σύγχρονου design, αλλά και τέχνης κάνοντας την πορεία αυτών των δύο εφαρμογών ή μορφοποιήσεων (της τέχνης και του design) περισσότερο κοινό από οπουδήποτε αλλού. Αξίζει αν σημειωθεί πως την οντότητα αυτή και το χαρακτήρα την απόκτησαν μέσα από τη συγκέντρωση των Krzentowski, διαφορετικά θα ήταν χαμένα και διασκορπισμένα στα portfolios των σχεδιαστών ως μη εμπορικά και πειραματικά κομμάτια. Η ιδιαιτερότητα της συλλογής είναι η σπανιότητά τους και έτσι εξακολουθούν να είναι με αποτέλεσμα να διανέμονται σε στενό προσωπικό κύκλο του ζεύγους Krzentowski. Μεταξύ των σχεδιαστών, αντικείμενα των οποίων είναι στη συλλογή, είναι οι Marc Newson, Konstantin Grcic, Hella Jongerius, Ronan and Erwan Bouroullec, Pierre Charpin, Jasper Morrison, Martin Szekely και Naoto Fukasawa.[blockquote color=red]Δεν γνωρίζω αν ήταν σκοπός των Krzentowski, αλλά η συλλογή αυτή μοιάζει με την καλύτερη υλική παράθεση του μεταμοντερνισμού. Είναι αντικείμενα που βρίσκονται στο μεταίχμιο του σύγχρονου και παρωχημένου, του υψηλού σχεδιασμού και του κιτς[/blockquote][/important]

Σε αυτό το διαμέρισμα στο Παρίσι έχει συμπεριλάβει στη διακόσμησή του πολλά από αυτά τα έπιπλα περιορισμένης έκδοσης δίνοντας στο χώρο μια διάσταση που κάνει τον ίδιο να μοιάζει με γκαλερί σύγχρονης τέχνης, αναδεικνύοντας και εδώ τον συσχετισμό του design και της τέχνης που πολλές φορές είναι κοινά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.