Η σύγχρονη εκδοχή του 19ου αιώνα

Η σύγχρονη εκδοχή του 19ου αιώνα

Αυτό το γωνιακό σπίτι χτίστηκε τον 19ο αιώνα στην παραθαλάσσια περιοχή Muide με μοναδική θέα στην παλιά αποβάθρα του λιμανιού της πόλης της Γάνδης στο Βέλγιο. Το έργο ξεκίνησε αφαιρώντας από το ερειπωμένο σπίτι κάθε υπερβολή. Ο σκελετός και η αρχική δομή του διατηρήθηκαν μέσω της πρόσοψης, του κλιμακοστασίου και τα ξύλινα δοκάρια της οροφής, το καθένα από αυτά θα χρησιμέψει σαν ένα τραχύ πέπλο που τυλίξει τους νέους χώρους.

Τα δωμάτια και οι χώροι διαβίωσης σχεδιάστηκαν ως μια ογκώδες στοίβα, ένα καλούπι ή λευκό γλυπτό που ενσωματώθηκε στο υπάρχον περίβλημα.

Η θέσεις των δωματίων είναι διαφορετικές από κάθε μεζονέτα. Αυτό σημαίνει ότι τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στο ισόγειο, το σαλόνι στον πρώτο όροφο, ενώ κουζίνα και τραπεζαρία καταλαμβάνουν τον πάνω όροφο, σημείο που βρίσκεται και ένα αίθριο.

Αρχιτέκτονες: Graux & Baeyens architecten

Φωτογραφίες: Luc Roymans 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.