Θέλετε να αποτοξινώσετε το σπίτι σας; Πετάξτε αυτά τα αντικείμενα ΤΩΡΑ!

Θέλετε να αποτοξινώσετε το σπίτι σας; Πετάξτε αυτά τα αντικείμενα ΤΩΡΑ!

Όλοι μας γνωρίζουμε τα επιβλαβή για την υγεία συστατικά που υπάρχουν μέσα σε πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Πολλά από αυτά είναι κατασκευασμένα από πετρέλαιο και άλλες δραστικές χημικές ουσίες. Συχνά μένουμε αδιάφοροι στους κινδύνους που εγκυμονούν, αν όμως τα συνδέσουμε με τη δημιουργία μολυσμένου αέρα, την παραγωγή νευροτοξίνων, αναπαραγωγικών τοξίνων, αναπτυξιακών τοξίνων και ενδοκρινικών διαταραχών στο σώμα, ίσως θα πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να μην μείνουμε εγκλωβισμένοι σε αυτή την κατάσταση. Κάνοντας απλά πράγματα μπορούμε να περιορίσουμε την έκθεσή μας σε τοξικές ουσίες.

Πλαστικά δοχεία τροφίμων και ποτών

Τα πλαστικά δοχεία τροφίμων και ποτών μπορούν να διηθήσουν χημικές ουσίες όπως το ορμονο-διαταρακτών BPA και φθαλικές ενώσεις. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πλαστικά με δοχεία από γυαλί

Συμβατικές κρέμες σώματος

Οι συμβατικές κρέμες συχνά είναι εμποτισμένες με χημικές ουσίες που μπορούν να διαταράξουν τη βιολογία μας. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα 10.000 χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, το 89 τοις εκατό δεν έχουν υποβληθεί σε δοκιμές ασφάλειας. Μερικά από αυτά τα χημικά συντηρητικά έχουν συνδεθεί με υπερκινητικότητα σε παιδιά, ενώ άλλοι πιστεύεται ότι συμβάλλουν στον καρκίνο του μαστού, γενετικές ανωμαλίες, κινδύνους γονιμότητας και την παχυσαρκία.

Προστατέψτε τον εαυτό σας αναζητώντας προϊόντα που κατασκευάζονται με φυσικά υλικά, όπως βιολογικό ελαιόλαδο, σησαμέλαιο. Τα αγνά αιθέρια έλαια είναι υπέροχα και πολύ αρωματικά.

Κουρτίνες ντους από βινύλιο

Το βινύλιο ή PVC θεωρείται ένα από τα πιο τοξικά πλαστικά για την υγεία μας και την υγεία του πλανήτη. Συχνά γίνονται από τοξικές χημικές ουσίες, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, και οι φθαλικές ενώσεις. Μόλις εκτεθεί στη θερμότητα και την υγρασία του ντους σας, αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα, εκτός του φυσικού αερίου. Αντικαταστήστε την κουρτίνα βινυλίου σας με μία από πιστοποιημένο βιολογικό βαμβάκι.

Αποσμητικά χώρου

Τα αποσμητικά χώρου μπορεί να περιέχουν εκατοντάδες χημικές ουσίες. Και δεδομένου ότι οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να γνωστοποιούν όλα τα συστατικά τους, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε τι βάζουμε στον αέρα. Ακόμη και τα αποσμητικά χώρου που επισημαίνονται ως βιολογικά, πράσινα, άοσμα, ή φυσικά μπορεί να εκπέμπουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, κυρίως οι φθαλικές ενώσεις. Αντ ‘αυτού, γεμίστε το σπίτι σας με το άρωμα του διαχέεται από αγνά αιθέρια έλαια.

Tagged on:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.