Ισορροπία – συμμετρία και ασυμμετρία

Ισορροπία – συμμετρία και ασυμμετρία

Όταν τοποθετείτε ένα βαρύ κομμάτι, ιδιαίτερα κοντά σε πόρτα, ισορροπήστε την εικόνα με ένα ίδιο κομμάτι, ή ένα στοιχείο με το ίδιο οπτικό βάρος, στην αντίθετη πλευρά.

Αυτό το σαλόνι αποτελεί ένα άψογο παράδειγμα συμμετρίας. Οι πίνακες κεντραρισμένοι στον καναπέ και δίπλα, από τις δύο πλευρές δύο συρταριέρες με δύο ίδιες λάμπες να πλαισιώνουν τους πίνακες. Οι δύο παράλληλες πολυθρόνες ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα.

Η χρήση της ασυμμετρίας παράγει επίσης μια ισορροπημένη αίσθηση. Ασυμμετρία αποτυγχάνεται όταν χρησιμοποιούνται ανόμοια στοιχεία για τη δημιουργία ισορροπίας του οπτικού βάρους. Το τραπεζάκι με την λάμπα επάνω έρχονται σε ισορροπία με το φωτιστικό δαπέδου που βρίσκεται αριστερά, μπροστά από το όμοιο παράθυρο.

Το ίδιο και με το παρακάτω παράδειγμα.

Εδώ είναι η απόλυτη συμμετρία. Τόσο απόλυτη που μοιάζει πληκτική.

Αυτή είναι η ακτινική συμμετρία. Όλα τα καθίσματα είναι τοποθετημένα γύρω από το τραπέζι σε ίσες αποστάσεις ώστε να ο καθένας που κάθετε να έχει άμεση πρόσβαση προς το τραπεζάκι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x