Ισπανική αποικιακή διακόσμηση.

Η Ισπανική αποικιακή διακόσμηση είναι πολύ οικεία σε εμάς τους Έλληνες γιατί είναι καθαρά ένα μεσογειακό στυλ. Αυτό σημαίνει ότι μοιράζεται χαρακτηριστικά από όλες τις χώρες που βρέχονται από τα νερά της μεσογείου, αλλά και από τις χώρες που κάποτε ήταν αποικίες μεσογειακών κρατών όπως η Μαυριτανία και το Μαρόκο. Αποτελεί όμως ξεχωριστή κατηγορία γιατί διαμορφώθηκε από τον ντόπιο πληθυσμό, τους νοτιαμερικανούς.
Επίσης έχει πολλά κοινά με την Country διακόσμηση μόνο που αυτή είναι πολύ πιο απλοϊκή σε σχέση με την Ισπανική αποικιακή διακόσμηση, τόσο στο αυθεντικό της ύφος όσο (και πολύ περισσότερο)στο πιο σύγχρονο και κάπως μεταλλαγμένο, όπως βγαίνει μέσα από τα σύγχρονα Αμερικάνικα των ΗΠΑ σπίτια, καθώς η Ισπανική αποικιακή διακόσμηση αποτελεί μία από τις πιο προσφιλής επιλογές.
Τα βασικότερα χαρακτηριστικά της είναι δοκάρια ξύλινα στην οροφή. Στο πάτωμα κεραμικά πλακάκια, ή ακόμη και ψηφιδωτά, πολύχρωμα χαλιά μεξικάνικα, ή Agra χειροποίητα με έντονα ζωντανά χρώματα. Χρώματα στους τοίχους όπως τερακότα,  βαθύ κίτρινο, μπεζ, μωβ ή βαθύ μπλε και κόκκινο. Έπιπλα από ξύλο ρουστίκ ή σίδερο.

Η Ισπανική αποικιακή διακόσμηση είναι πολύ οικεία σε εμάς τους Έλληνες γιατί είναι καθαρά ένα μεσογειακό στυλ. Αυτό σημαίνει ότι μοιράζεται χαρακτηριστικά από όλες τις χώρες που βρέχονται από τα νερά της μεσογείου, αλλά και από τις χώρες που κάποτε ήταν αποικίες μεσογειακών κρατών όπως η Μαυριτανία και το Μαρόκο. Αποτελεί όμως ξεχωριστή κατηγορία γιατί διαμορφώθηκε από τον ντόπιο πληθυσμό, τους νοτιαμερικανούς.    Επίσης έχει πολλά κοινά με την Country διακόσμηση μόνο που αυτή είναι πολύ πιο απλοϊκή σε σχέση με την Ισπανική αποικιακή διακόσμηση, τόσο στο αυθεντικό της ύφος όσο (και πολύ περισσότερο)στο πιο σύγχρονο και κάπως μεταλλαγμένο, όπως βγαίνει μέσα από τα σύγχρονα Αμερικάνικα των ΗΠΑ σπίτια, καθώς η Ισπανική αποικιακή διακόσμηση αποτελεί μία από τις πιο προσφιλής επιλογές.  Τα βασικότερα χαρακτηριστικά της είναι δοκάρια ξύλινα στην οροφή. Στο πάτωμα κεραμικά πλακάκια, ή ακόμη και ψηφιδωτά, πολύχρωμα χαλιά μεξικάνικα, ή Agra χειροποίητα με έντονα ζωντανά χρώματα. Χρώματα στους τοίχους όπως τερακότα,  βαθύ κίτρινο, μπεζ, μωβ ή βαθύ μπλε και κόκκινο. Έπιπλα από ξύλο ρουστίκ ή σίδερο.

Τέτοιου είδους σάλες, με την οποία επικοινωνούν τα πάνω δωμάτια, είναι συνηθισμένες. Κάθε της σημείο φιλοξενεί και ένα χαρακτηριστικό της Ισπανικής αποικιακής διακόσμησης.
Υφάσματα με έντονα χρώματα. Πολυθρόνες με ψάθινο πλέγμα και τα κεραμικά πλακάκια σε μια βεράντα που γίνεται ένα με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

Οι καμπύλες εσοχές που παραπέμπουν σε καμάρες είναι ένα ακόμα Ισπανικό αποικιακό γνώρισμα. Το πέτρινο τζάκι είναι το σημείο αναφοράς του κεντρικού δωματίου. Τα χρώματα ζεστά, μεταφέρουν τη φλογερή ατμόσφαιρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι αντίκες είναι πανταχού παρούσες, όπως και τα μπρονζέ  κηροπήγια. Συνηθισμένο χρώμα στα έπιπλα του σαλονιού η σκούρα καρυδιά. Το μοναδικό θέμα στα διακοσμητικά και τους πίνακες τα θρησκευτικά.

Η  Ισπανική αποικιακή  διακόσμηση πολλές φορές μοιάζει με ένα πιο περίτεχνο και πιο επίσημο χωριάτικο στυλ

Το δέρμα στα έπιπλα χρησιμοποιείται συχνά, όπως και τα πολύχρωμα υφάσματα που θυμίζουν τα χειροποίητα των Ίνκας.

Το πιο αυθεντικό Ισπανικό αποικιακό τζάκι είναι αυτό σε σχήμα καμπάνας και στη γωνία του δωματίου. Κι εδώ στον πίνακα η απεικόνιση κάποιου αγίου.

Τούβλο ανάμεσα από τα δοκάρια στο ταβάνι της κρεβατοκάμαρας. Πέτρινες κολώνες, ανάγλυφη ταπετσαρία και το μπλε και το μωβ στο χαλί την πολυθρόνα και τη λάμπα που «παίζουν» με το καφέ και μπεζ.

Μπλε, κόκκινο, καφέ. Κουριστάν χαλιά και πλακάκι τερακότα. Τα αγαπημένα χρώματα των Λατίνων.  Η ύπαρξη του σφυρήλατου σίδερου είναι παντού, αλλού με λιγότερη παρουσία, αλλού, όπως εδώ στο κρεβάτι, με περισσότερη.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] στο Bel Air και είναι σε Ισπανική αποικιακή διακόσμηση, ένα ύφος που δεν λατρεύουν μόνο οι ηθοποιοί (όπως […]

trackback
Μπείτε στη βίλα του Charlie Sheen | my view decoration
13 years ago

[…] Ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική και διακόσμηση το καινούργιο σπίτι του στο Los Angeles χτισμένο το 1927. […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x