Κουρτινόξυλα. Τι και πως.

Κουρτινόξυλα. Τι και πως.

Η πρώτη ερώτηση όταν έρχεται η ώρα για κουρτινόξυλα είναι τι να βάλω. Τα κουρτινόξυλα συνήθως συνδυάζονται με τα φωτιστικά και πόμολα.

Γι’ αυτό και πολλοί κατασκευαστές φωτιστικών αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν οι ίδιοι τα κουρτινόξυλα για να τα κάνουν ίδια με τα φωτιστικά και εκεί είναι το πρώτο τραγικό λάθος. Γιατί για τη σωστή λειτουργία και χρήση του κουρτινόξυλου υπάρχουν κάποια μυστικά που οι κατασκευαστές φωτιστικών δεν τα γνωρίζουν, ή και να τα γνωρίζουν δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τα κάνουν. Αυτοί που σίγουρα δεν τα γνωρίζουν είναι οι αγοραστές που επωμίζονται και τα προβλήματα

Διαστάσεις

Πλάτος: Το κουρτινόξυλο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 πόντους μεγαλύτερο από το παράθυρο ή την πόρτα, βέβαια αυτό εξαρτάται και με τον τοίχο στον οποίο είναι. Πάντως αν είναι μεγάλος ο τοίχος καλά θα είναι το κουρτινόξυλο να είναι και 40 πόντους μεγαλύτερο.

Ύψος: πέρασε προ πολλού η εποχή που τα κουρτινόξυλα μπαίνανε λίγο πάνω από το παράθυρο. Τώρα μπαίνουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Βέβαια να μην κολλήσει και στο ταβάνι, να έχει περίπου στους 20 πόντους απόσταση από πάνω. Έτσι δίνεται ύψος και αρχοντιά στον χώρο.

Πάχος: επίσης πέρασε η εποχή που βάζανε χοντρά κουρτινόξυλα. Τώρα είναι πιο λεπτά, σε διάσταση Φ25

Τι να προσέξετε

  1. Αγοράστε τα κουρτινόξυλα από το κατάστημα που θα πάρετε τις κουρτίνες, ή από κάποιο κατάστημα που έχουν και κουρτίνες. Αυτοί θα τα βάλουν με τρόπο ώστε να φαίνεται σωστά η κουρτίνα. Οι επαγγελματίες που πουλάνε κουρτινόξυλα και δεν έχουν ιδέα από κουρτίνες δεν ξέρουν πως πρέπει να μπει για να φαίνεται σωστά η κουρτίνα.

Είναι σαν να ζητάτε από τον μαραγκό, ή έναν οποιονδήποτε τεχνίτη να βάλει το σοβατεπί και μετά να φωνάζετε τον πατωματζή να περάσει το πάτωμα.

2.Ρωτήστε αν είναι βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή. Αν είναι δυνατόν πείτε στον έμπορο να ξύσει την επιφάνεια ενός κουρτινόξυλου (από κάποιο κομμάτι που δεν το χρειάζεται) για να δείτε αν από κάτω έχει πάλη το ίδιο χρώμα όπως και στην επιφάνεια. Διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα να τινάξει το χρώμα με το πέρασμα του χρόνου.

3.Αν θέλετε να βάλετε και δεύτερη κουρτίνα αποφύγετε τη λύση του δεύτερου κονταριού. Αντί για δεύτερο κοντάρι βάλτε σιδηρόδρομο. Κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και με πολύ μικρότερο κόστος.

One thought on “Κουρτινόξυλα. Τι και πως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.