Λευκή απαλότητα

Τα 300 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου και 120 τετραγωνικά μέτρα στη βεράντα, στην περιοχή Chelsea του Μανχάταν, ήταν οι ιδανικές διαστάσεις για να εκπληρώσει ο ιδιοκτήτης του τις επιθυμίες του για ένα ρετιρέ με σύγχρονο σχεδιασμό, άφθονο φως και σχεδόν απεριόριστη θέα στην πόλη μέχρι τον ποταμό Hudson και ως που φτάνει το μάτι.

Ζήτησε από τους αρχιτέκτονες SPG ένα λευκό χώρο ώστε να γίνει ένα καταφύγιο χαλάρωσης από την πολύβουη πόλη, αλλά και να μεταφέρει την καθαρότητα σε αντίθεση με βρώμικο και ασυνάρτητο περιβάλλον έξω.

Οι αρχιτέκτονες κάνανε τις επιθυμίες του πελάτη τους πραγματικότητα, όχι μόνο χρησιμοποιώντας το λευκό, κάτι που, όπως έχουμε δει σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό το τόσο αγνό χρώμα με την κακή χρήση μπορεί να γίνει άγριο. Αλλά χρησιμοποιώντας και διάφορες άλλες παλ αποχρώσεις, δώσανε μια απαλή αίσθηση, κάτι που επετεύχθη και με τη χρήση των κατάλληλων υλικών.

Φωτογραφίες: Frank Oudeman

 

Απάντηση