Λευκό με πορτοκαλί

Λευκό με πορτοκαλί

Μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις και αρκετά συνηθισμένη με κορυφαία θέση στις επιλογές, είναι η επικράτηση του λευκού τόσο σαν χρώμα στους τοίχους, όσο και σαν χρώμα στα έπιπλα και όχι μόνο. Το λευκό συνδέεται με την καθαρότητα, την αγνότητα, την ανανέωση. Έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία και ως εκ τούτου θα πρέπει να επικρατεί στους χώρους που επιλέγεται να δοθεί μία αισθητική που θα βασίζεται σε αυτό το χρώμα. Έτσι τα συμπληρωματικά χρώματα θα πρέπει να είναι λίγα, το πολύ δύο και σε ποσοστό να μην υπερβαίνουν το 20 με 30%.

Εδώ βρήκα φωτογραφίες από διαμερίσματα που επέλεξαν για συμπληρωματικό χρώμα το πορτοκαλί. Ένα ζωηρό και ζωντανό χρώμα που πάνω στο ουδέτερο και άχρωμο λευκό δίνει την ενέργειά του.

Σε αυτό το διαμέρισμα που επιμελήθηκε η Patricia de Semir, το πορτοκαλί χρησιμοποιείται σαν να επισημαίνει τους χώρους και τις λειτουργίες. Σαν να κατοικείται από ανθρώπους που αναγνωρίζουν μόνο το πορτοκαλί και τους δείχνει που θα κατευθυνθούν και τι θα χρησιμοποιήσουν. Σε κάθε δωμάτιο έχει βάλει το ίδιο πορτοκαλί, από τραπεζάκια, μαξιλάρια και την κουζίνα,  μέχρι τις πετσέτες στο μπάνιο.

One thought on “Λευκό με πορτοκαλί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.