Μίνιμαλ με βιομηχανικά στοιχεία

Η σχεδιάστρια Chiara Ferrari ολοκλήρωσε τον περασμένο Μάιο την μετατροπή αυτού του πρώην στούντιο ενός φωτογράφου, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Τάμεση, σε ένα φωτεινό, μινιμαλιστικό διαμέρισμα.  Παράλληλα με την υφή, υπάρχουν και στοιχεία του βιομηχανικού παρελθόντος του μαζί με νέα υλικά γεμάτο με ευθείες γραμμές, χαρακτηριστικά σύγχρονου στυλ που χρησιμοποιήθηκαν για την αναδιαμόρφωση.

Ο σχεδιασμός του νέου χώρου περιστρέφεται γύρω από την κεντρική αίθουσα, με το σαλόνι να δεσπόζει στο κέντρο, περιτριγυρισμένο από τους ιδιωτικούς χώρους, έχοντας υπέροχη θέα προς το ποτάμι.

Κατά τη διαδικασία της αποκατάστασης, επέλεξαν να κρατήσουν κάποια από τα αρχικά οικοδομικά υλικά, όπως τα τούβλα αντισταθμίζοντάς τα με μια σειρά από σύγχρονα στοιχεία, όπως  Corian στην κουζίνα. Το δάπεδο είναι στρωμένο με ξύλινες σανίδες, εκτός από τα μπάνια που έχουν κεραμικά, δημιουργώντας ένα ζεστό και άνετο εσωτερικό, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την λειτουργικότητα.

Σε όλα τα δωμάτια επεδίωξαν την μεγιστοποίηση του χώρου. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της επιλογής ήταν η αύξηση του ύψους στο γραφείο κατασκευάζοντας από πάνω έναν χώρο για κρεβάτι.

Απάντηση