Μετατροπή διαμερίσματος από τους A-Cero

Το ασπρόμαυρο είναι κάτι που γοητεύει, τον τελευταίο καιρό. Είναι το καταλληλότερο για να δημιουργηθούν τοπία εντός του σπιτιού που να «θυμίζουν» το μέλλον, ή καλύτερα τα εικονικά στερεότυπα που έχουμε για το αύριο σε εσωτερικούς χώρους. Οι αρχιτέκτονες A-Cero σε αυτό το διαμέρισμα είναι στα όρια φουτουρισμού και μοντερνισμού. Ενός φουτουρισμού που μπορεί να είναι εφαρμόσιμος και αποδεκτός σήμερα, να είναι μέρος του σήμερα και όχι σαν κομμάτι του αύριο, γι’ αυτό είναι και μοντερνισμός. Αυτός φαίνεται να ήταν και ο προσανατολισμός των Ισπανών αρχιτεκτόνων με τις καμπύλες, σύμβολο τα αέναης ρευστότητας που παραπέμπει στην αρχέγονη ύλη που ρέει στο σύμπαν, αν τονίζονται ιδιαίτερα με τον κρυφό LED φωτισμό. Φώτα, σκιές και μαύρα σημεία δεν αφήνουν το μάτι να χαθεί στο λευκό, αμφισβητώντας όρια, μέρη και σημεία

Το διαμέρισμα είναι 250 τετραγωνικών μέτρων και καταλαμβάνει τους δύο τελευταίους ορόφους μιας τετραώροφης πολυκατοικίας στη Γαλικία. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν την πλήρη μεταρρύθμιση του από τους αρχιτέκτονες καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία ανανέωση εδώ και 30 χρόνια, από τη δεκαετία του ’80 που είχε κατασκευαστεί.

[via]

Απάντηση