Με το design στο χαρακτήρα του

Έχει σχεδιαστεί από το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Studiota. Βρίσκεται στη Via Bertola, στο Τορίνο. Η ανακαίνισή του κόστισε 80000€

Τα πάντα συνδυάζονται και συνεργάζονται, είτε στη χρήση, είτε στα χρώματα, είτε στα υλικά και την υφή.

Πολλές εσοχές στους τοίχους αποτρέπουν τους μικρούς και μεγάλους όγκους που προεξέχουν διαταράζοντας τη μινιμαλιστική αισθητική, κάνοντας παράλληλα σκιές που διασπάν την μονοτονία του λευκού, μοιάζουν περισσότερο με καλλιτεχνικά σκίτσα παρά με στοιχεία που υποστηρίζουν τη λειτουργικότητα και μόνο.

Δίπλα στον πάγκο της κουζίνας, η ξύλινη ντουλάπα κρύβει μέσα της τα απαραίτητα ράφια της κουζίνας και η συνέχειά της δίνει άφθονο χώρο για όλα όσα χρειάζονται αποθήκευση.

Το πιο ωραίο είναι ο υπερυψωμένος χώρος εργασίας. Το γραφείο είναι από το ίδιο ξύλο που είναι και η ντουλάπα σε σχήμα παραλληλόγραμμου όπου το κάνει να φαίνεται σαν κορνίζα, ή ένα διακοσμητικό αντικείμενο.

Και επειδή σύγχρονο σπίτι δεν νοείται χωρίς ένα, τουλάχιστον, παλιό αντικείμενο μέσα, η τραπεζαρία είναι ένας παλιός μπάγκος εργασίας.

Όλα αυτά εισάγουν το design στο χαρακτήρα του, χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν κάτι για να δώσουν περισσότερο στυλ.

Φωτογραφίες: Beppe Giadino

Απάντηση