Μια αγροικία του 14ου αιώνα στην Girona

Μια αγροικία του 14ου αιώνα στην Girona

Αφού έμεινε για ένα διάστημα εγκαταλειμμένο, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να επαναφέρουν την αγροτική γοητεία του, κάνοντας μια αποκατάσταση η οποία σεβάστηκε το παρελθόν του.

Χτισμένο αρχικά τον δέκατο τέταρτο αιώνα βρίσκεται εντός της παλιάς πόλης Madremanya, στην Girona της Ισπανίας. Αρχικά δεν είχε ούτε μπάνιο, ούτε κουζίνα, υπήρχαν μόνο δωμάτια μοιρασμένα στους τρεις ορόφους στα οποία πιθανόν να κοιμούνταν οι εργάτες που δούλευαν στα χωράφια και ερχόταν από πολύ μακριά ώστε να επιστρέφουν κάθε μέρα. Για να διατηρήσουν το χαρακτήρα της αγροικίας άφησαν τους πέτρινους τοίχους όπως ήταν, εκτός από κάποιους που κατεδάφισαν για να επεκτείνουν τους χώρους της τραπεζαρίας και του καθιστικού.

Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά επιλέχτηκαν με προσοχή, σε χρώμα καφέ και αισθητική ρουστίκ για να μην διαταραχτεί η αρμονία με το περιβάλλον.

Για να απολαμβάνουν το τοπίο του πλησιέστερου βουνού αποφάσισαν να μεταφέρουν το σαλόνι στο δεύτερο όροφο ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στη βεράντα που βρίσκεται εκεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x