Μικρή σοφίτα μεγάλες ιδέες

Μικρή σοφίτα μεγάλες ιδέες

Μία σοφίτα, ακόμη και μικρή, πάντα προσφέρεται για δημιουργία ενός θαυμάσιου χώρου, χρειάζεται όμως επιδέξιους χειρισμούς για να είναι το αποτέλεσμα τέτοιο ώστε να επιτρέπει  τη σωστή διαβίωση μέσα σε αυτή. Η συγκεκριμένη στη Βαρκελώνη, ήταν ένα χώρος με μικρά και σκοτεινά δωμάτια πριν αναλάβουν την ανακαίνισή της οι αρχιτέκτονες Ellen Rapelius και Javier Frankesa από το γραφείο (studionex). Το πρώτο πράγμα που βάλανε σε εφαρμογή ήταν αν ανοίξουν τους χώρους γκρεμίζοντας τους τοίχους που χώριζαν τα δωμάτια ώστε να περάσει το φως από τα μπαλκόνια σε κάθε γωνία της σοφίτας.

Το αποτέλεσμα ήταν αν γίνουν όλοι οι χώροι ενιαίοι, ακόμη και η βεράντα μοιάζει μέρος του συνόλου κάτι που ενισχύθηκε βάζοντας στο εσωτερικό δάπεδα ίδιου χρώματος εμ τα ξύλα στη βεράντα. Η κρεβατοκάμαρα αν και συνέχεια με τα υπόλοιπα δωμάτια, στα όριά της τοποθετήθηκαν κατακόρυφες περσίδες ώστε να κλείνουν όταν θέλουν να απομονώσουν το χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.