Μονοκατοικία στην Κηφισιά

Μονοκατοικία στην Κηφισιά

Η διώροφη μονοκατοικία 380τμ είναι χτισμένη στο βορινό τμήμα ενός στενόμακρου και επικλινούς οικοπέδου στην πίσω πλευρά του οποίου υπάρχει μια δεύτερη μονοκατοικία συγγενικής ιδιοκτησίας. Οι δύο ιδιοκτησίες διαχωρίζονται με φύτευση ώστε να διατηρηθεί ο μεγάλος κήπος μεταξύ τους οπτικά ενιαίος.

Η συνθετική διαδικασία βασίστηκε τόσο στην ιδέα της ενοποίησης του κήπου με τους χώρους διημέρευσης και της θέασής του από τα υπνοδωμάτια του ορόφου όσο και της απόκρυψης της ιδιωτικής ζωής των ιδιοκτητών από το δρόμο.

Η βόρεια όψη της κατοικίας εμφανίζεται ως ένα επίπεδο που λειτουργεί σαν μάσκα και αποκολλάται από τον υπόλοιπο όγκο της κατοικίας μέσω δύο κατακόρυφων ανοιγμάτων. Στη νότια όψη, ένα διώροφο κέλυφος λειτουργεί σαν ρώσικη κούκλα  εσωτερικών χώρων, ημιυπαίθριων χώρων και εξωστών. Οι γυάλινες επιφάνειες, οριοθετούν χωρίς να αποκόπτουν τους εσωτερικούς από τους εξωτερικούς χώρους. Αυτή η οπτική και χωρική συνέχεια ενισχύεται από την αδιάκοπτη επένδυση των δαπέδων με ξύλο εσωτερικά και εξωτερικά.

 

Αρχιτεκτονική μελέτη-Κατασκευή: Κατερίνα Βαλσαμάκη

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Κείμενο: Κατερίνα Βαλσαμάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.