Ξενοδοχείο από αλάτι

Ξενοδοχείο από αλάτι

Στη Βολιβία βρίσκεται το ξενοδοχείο Hotel de Sal Playa, το οποίο κατασκευάστηκε το 1993,  κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία αλατιού με σκοπό την φιλοξενία των επισκεπτών του ορυχείου.

Όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε το ίδιο να γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Διαθέτει 15 δωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία, μπαρ, αίθουσα παιχνιδιών, ακόμα και μικρές πισίνες, όλα φτιαγμένα από αλάτι! Τα κρεβάτια, τα τραπέζια, τα πατώματα, ακόμα και οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από τούβλα αλατιού, κολλημένα μεταξύ τους με ειδικό τσιμέντο που φυσικά έχει σαν κύριο συστατικό το αλάτι.

Μόνο η οροφή και τα μπάνια είναι κατασκευασμένα από μοντέρνα οικοδομικά υλικά. Κατά τη διάρκεια των βροχών οι τοίχοι ενισχύονται με νέα τούβλα, ενώ οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ζητούν από τους πελάτες να μη γλύφουν τους τοίχους για να αποφεύγεται η διάβρωσή τους!

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα, ποιος φυσιολογικός άνθρωπος πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο και αρχίζει να γλύφει τους τοίχους;; Τι άλλο θα ακούσουμε πια!!

 

Το κείμενο είναι από ΕΔΩ

Οι φωτογραφίες από ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.