«Οι Λουόμενοι» του Πικάσο σε σπίτι

«Οι Λουόμενοι» του Πικάσο σε σπίτι

Είναι σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο 70 μέτρων ύψος, ο σχεδιασμός του αναφέρεται στον πίνακα του Πικάσο “Οι Λουόμενοι”. Περιέχει μία πολύπλοκη σειρά δωματίων που λόγω των τόξων του σχεδιασμού του βγαίνουν όλα τα δωμάτια μπροστά στη θέα του ωκεανού. Μοιάζει με οργανική ουσία που ακολουθεί τη θέα, τον ήλιο και την αύρα της θάλασσας για να μπορεί να συνεχίσει να ζει. Η κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό είναι σαν να αιωρούνται στο κενό πάνω από τη θάλασσα.

Ο κάτω όροφος  αποτελεί μία βάση και είναι χτισμένος με τραχείς πέτρινους τοίχους σαν μια προέκταση του βράχου πάνω στον οποίο αναπτύχθηκε η μονοκατοικία.

Βρίσκεται στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έχει σχεδιαστεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο Durbach Block Jaggers.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.