Οι τοίχοι βιβλιοθήκες

Ο ιδιοκτήτης αυτού του διαμερίσματος είναι διαφημιστής και μανιώδης συλλέκτης κόμικς. Αυτό που ζήτησε από τους Γάλλους αρχιτέκτονες Η2Ο ήταν να δημιουργήσουν ένα χώρο που θα είναι ηλιόλουστος, φρέσκος και ήσυχος. Στην αρχική του κατάσταση ήταν εντελώς το αντίθετο από αυτό που ζητούσε καθώς υπήρχαν πολλοί τοίχοι που έκλειναν και στένευαν με έξι ασφυκτικά δωμάτια σε μόλις 60 τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει το διαμέρισμα. Η αίθουσα υποδοχής ήταν μόνο 5 τετραγωνικά και είχε 7 πόρτες που οδηγούσαν στα δωμάτια.

Στη νέα του μορφή οι χώροι άνοιξαν, οι πόρτες φύγανε και βασίστηκε σε μια αρχιτεκτονική των βιβλιοθηκών, οι οποίες βιβλιοθήκες έχουν και τον ρόλο των διαχωριστικών τοίχων, αποτελούντα όμως από πλευρές που δεν ακολουθούν μία ομοιομορφία, κάνοντας όμως ευθείες και γωνίες που στην ουσία δίνουν σχήμα στα δωμάτια που χωρίζουν.

Πριν

Μετά

<

p style=»text-align: center;»>

Αρχιτέκτονες: Η2Ο

Φωτογραφίες: Attard Julien

 

Απάντηση