Οι ωραίοι στάβλοι όμορφα σπίτια γίνονται

Οι ωραίοι στάβλοι όμορφα σπίτια γίνονται

Από τον χώρο αυτόν στο παρελθόν είχαν περάσει στάβλοι, καταφύγιο και τυπογραφείο. Οι στάβλοι κληροδότησαν όλα όσα χρειάζεται ένας χώρος για να πάρει τον χαρακτηρισμό βιομηχανικό ή loft design, μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις σε συνδυασμό βέβαια με κάποια υλικά που δεν είναι σύγχρονα μόνο σχεδιαστικά, αλλά και τεχνολογικά. Κατανεμημένο σε δύο ορόφους, όπου στο ισόγειο
υπάρχουν το καθιστικό, η κουζίνα, η τραπεζαρία και γραφεία, ενώ στον δεύτερο τα υπνοδωμάτια. Σχεδιασμένο από το  γραφείο ΜΙΝΙΜ στην Ισπανία επιδιώχθηκε ένας σχεδιασμός όπου θα συνυπάρχουν το βιομηχανικό, το μοντέρνο και με έντονη την παρουσία της τέχνης μέσα από έργα των Miguel Macaya και  Manolo Valdés, όπου μαζί με τον πολυέλαιο και κάποια έπιπλα βοηθάνε στην μετάβαση από την μία εποχή (την περασμένη) στην σύγχρονη φέρνοντας το σύνολο σε κατάσταση αρμονικής συμβίωσης  και όχι αποκομμένο σε τμήματα. Το πλούσιο φυσικό φως έχει τη σημασία του καθώς βγάζει το χώρο από τις σκοτεινές περιόδους που έζησε τα περασμένα χρόνια.

Στην κρεβατοκάμαρα οι κολώνες με τα τούβλα διατηρήθηκαν μόνο που βάφτηκαν λευκές μιας και στον χώρο έπρεπε να επικρατήσει το μοντέρνο στοιχείο, χωρίς όμως αν είναι αποκομμένο από το γενικό ύφος του σπιτιού. Το μικρό καθιστικό στον ενδιάμεσο χώρο η Μέριλιν δίνει τον χαρακτήρα της Pop Art και η εικόνα συμπληρώνεται με ρετρό στοιχεία όπως το Jukebox, την κυκλική βιβλιοθήκη, τα σκαμπό και τον καναπέ, όπου, για ακόμη μία φορά φαίνεται πως υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ του Bauhaus και του ρετρό.

Υπέροχο. Όσα και να πούμε είναι λίγα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x