Οριστικός μοντερνισμός στο κέντρο του Λονδίνου

Οριστικός μοντερνισμός στο κέντρο του Λονδίνου

Είναι ένα σπάνιο παράδειγμα σύγχρονου σπιτιού σε μια περιζήτητη περιοχή στο κέντρο του Λονδίνου, στην περιοχή Clerkenwell Green. Είχε σχεδιαστή από τον βρετανό αρχιτέκτονα Richard Paxton για προσωπική χρήση και περιγράφηκε από τον κριτικό της αρχιτεκτονικής Kenneth Powell ως «ένα από τα μεγάλα διαμερίσματα στο Λονδίνο του 20ου αιώνα».

Τμήμα του πολύβουου Λονδίνου είναι προφυλαγμένο καθώς δεν έχει άμεση επαφή με τον δρόμο, αλλά και η προσωπική ζωή προστατεύεται ακόμη και στην αυλή από ψηλούς τοίχους που ορθώνονται γύρω του. Το εσωτερικό του χωρίζεται σε 3 ορόφους με 5 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, ένα γκαράζ και την μεγάλη βεράντα.

Είναι μια εντελώς νεωτεριστική ερμηνεία του σπιτιού με αυλή που συναντάμε κυρίως στα σπίτια της ανατολής, παλαιότερα στη μεσόγειο, αλλά και στην Ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική, με τη διαφορά ότι εκεί στο κέντρο της κεντρικής αυλής που περιτριγυριζόταν από τα δωμάτια, υπήρχε η κεντρική σάλα, ενώ εδώ στο κέντρο υπάρχει η τραπεζαρία και γύρω έχει την κουζίνα και το καθιστικό.

Η αυλή δεν είναι εντελώς εκτεθειμένη καθώς περικλείεται από μια πτυσσόμενη γυάλινη οροφή. Πράγμα που μετατρέπει τον ίδιο χώρο άλλοτε σε εξωτερικό και άλλοτε σε εσωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.