Ο Κύβος του Feng Shui

Ο Κύβος του Feng Shui

Δάσκαλος του Feng Shui ο Liu Ming χρησιμοποιούσε το σπίτι του σαν χώρο εκμάθησης και το πρόβλημα του ήταν ότι δεν μπορούσε να εφαρμόσει στον προσωπικό του χώρο τις αρχές του Feng Shui, όπως το Yin και Yang (την ισορροπία μέσα από τα αντίθετα στον Ταοϊσμό) που στο χώρο μεταφράζεται σε ιδιωτικό και δημόσιο. Κάθε φορά που ερχότανε οι μαθητές του έπρεπε να μεταμορφώνει το σπίτι του έτσι ώστε να είναι κατάλληλος για να τους δεχτεί και με την αποχώρησή τους το επανέφερε σε συνθήκες προσωπικών αναγκών. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα των καθημερινών αλλαγών ζήτησε από το αρχιτέκτονα Toshi Kasai της εταιρίας Spaceflavor. Ο Kasai κατασκεύασε τον «Κύβο» είναι ένας χώρος μέσα στο χώρο όπου μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικές δραστηριότητες, το πατάρι για τα μαθήματα και κάτω τον ιδιωτικό χώρο χωρίς το ένα να επηρεάζει και να συνδέεται με το άλλο.

Οι ρόδες τοποθετήθηκαν ώστε ο Liu Ming να στρέφει τον Κύβο με βάση το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο και βρίσκοντας τη ροή των ενεργητικών και παθητικών Yin και Yang.

Από: NYTimes

Tagged on:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x