Ο μοντερνισμός μόνο με μοντερνισμό δεν συνυπάρχει.

Ο μοντερνισμός μόνο με μοντερνισμό δεν συνυπάρχει.

Οι μόνες πληροφορίες που καταφέραμε να βρούμε για αυτό το διαμέρισμα είναι ότι βρίσκεται στο Μανχάταν. Τώρα θα τολμήσουμε να πούμε ότι πρόκειται για σοφίτα στην οποία κράτησαν τις κολώνες στήριξης που προϋπήρχαν διατηρώντας κάτι από την παλιά του μορφή, επιχειρώντας και ένα ύφος που να παραπέμπει σε Loft χωρίς όμως να είναι,  άλλωστε ο ανοιχτός, μεγάλος χώρος προτίθεται για κάτι τέτοιο. Και εκεί μάλιστα είναι και η γοητεία του Loft, στον μεγάλο και ανοιχτό χώρο, που, όπως και να το κάνουμε, μπορεί να κατηγορούμε τους μεγάλους χώρους για κρύους, αλλά έχουν την ομορφιά τους. Άλλωστε όταν γίνεται η σωστή διακόσμηση το κρύο και το ζεστό μπορεί να μετακομίσει παντού. Μπορεί και ένα μικρό δωμάτιο να γίνει ψυχρό, όπως και ένα μεγάλο να γίνει ζεστό. Όπως εδώ το σκούρο πάτωμα συμβάλει τα μέγιστα στο να θερμάνει τον χώρο, και ίσως να συνδέσει τις αναφορές στις διαφορετικές εποχές που γίνονται. Ενώ η γενική εικόνα παραπέμπει σε κάτι μοντέρνο, υπάρχουν κομμάτια που (συμπεριλαμβανομένων και των δοκαριών με τις κολώνες στήριξης), όχι μόνο ανήκουν σε άλλη εποχή, αλλά είναι μεγάλης παλαιότητας. Στοιχείο που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά, ότι ο μοντερνισμός, ο οποιοσδήποτε μοντερνισμός, δεν μπορεί να συνδυαστεί με κομμάτια ενός άλλου μοντερνισμού, παρωχημένου. Δηλαδή η ασυμβατότητα δεν εντοπίζεται στη χρονολογική διαφορά, αλλά στις αναφορές σε στυλ που συνδέοντα με συγκεκριμένες διακοσμήσεις ή εποχές που αντιπροσώπευαν αυτές τις διακοσμήσεις.

Πριν από 10 χρόνια π.χ. ήταν πολύ της μόδας τα μπλε. Κάθε καινούργιο σπίτι έπρεπε να έχει  μπλε καναπέ ή μπλε χαλί. Φαντάζεστε εδώ μέσα έναν μπλε καναπέ, θα έκραζε. Πόσο ωραία όμως ταιριάζουν η μεσαιωνική πόρτα, ο μπαρόκ καθρέφτης και οι σιδερένιες κολώνες.

Οι εκάστοτε μοντερνισμοί έρχονται και παρέρχονται χωρίς να προλάβουν να γίνουν διαχρονικοί, γι’ αυτό άλλωστε είναι και μοντερνισμοί. Ενώ από την άλλη, ένα σπίτι μόνο με παλιά έπιπλα δεν μπορεί να είναι μοντέρνο, όπου όμως επιτελείται συνδυασμός, όπως εδώ είναι μοντέρνο ακόμα και αν χρησιμοποιούνται στοιχεία με παλαιότητα αιώνων.

Αν λοιπόν έχετε μοντέρνο σπίτι μη διστάσετε να βάλετε κάποιες (λίγες, μην το παρακάνετε) αντίκες.

Εντυπωσιακό το γυάλινο μπάνιο και πολύ ωραίο το τοιχίο που διαχωρίζει το κρεβάτι από την ντουλάπα, η οποία με αυτό τον τρόπο είναι μέσα στην κρεβατοκάμαρα, αλλά παράλληλα και διαχωρισμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.