Παραλλαγές στο ίδιο θέμα

Παραλλαγές στο ίδιο θέμα

Υπάρχουν κάποιες σελίδες που παρουσιάζουν συνεχώς σκανδιναβικά σπίτια. Είναι όλα τους τόσο ίδια που πολλές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις ότι έχεις αλλάξει σπίτι.

Ίδια παράθυρα, ίδια έπιπλα, ίδιες σόμπες-τζάκι και φυσικά… λευκοί τοίχοι. Αυτό το τελευταίο το θεωρούν ιερό και είναι μεγάλη ιεροσυλία να βάλουν και άλλο χρώμα στους τοίχους, ένα πράγμα που δεν το διαπραγματεύονται καν.

Μερικοί ιδιοκτήτες θέλουν έτσι να αλλάξουν λίγο «γεύση» και βάζουν κανένα διαφορετικό φωτιστικό, καναπέ, ή κουζίνα, μέχρι εκεί όμως.

Εδώ, σε αυτό το διαμέρισμα ήθελε να δώσει ρετρό διακόσμηση, ήξερε πως δεν μπορούσε να κάνει τεράστιες παρεμβάσεις και σαν σκανδιναβοί δεν το θέλανε κιόλας, έτσι έπρεπε να κάνει πολύ καλή επιλογή. Να διαλέξει δηλαδή ότι πιο αντιπροσωπευτικό του ρετρό θα μπορούσε να βρει και να χρησιμοποιήσει.

Σε πολλά σπίτια που βλέπουμε ρετρό διακόσμηση υπάρχουν και άλλα στοιχεία μέσα, λίγο από mid century, λίγο από art deco, λίγο από funky, λίγο από vintage. Εδώ είναι μόνο ρετρό γιατί όπως είπαμε δεν είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πολλά αντικείμενα. Είναι τόσο «καθαρόαιμο» ρετρό που μοιάζει με οδηγό διακόσμησης για ρετρό.

Φωτιστικά, ταπετσαρίες σε μικρές επιφάνειες, κουρτίνες και πολυθρόνες με έντονα χρώματα για να θυμίζουν δεκαετίες από το 60’ και κάτω. Και η μεγάλη υπέρβαση, χρώμα στους τοίχους των υπνοδωματίων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x