Πολυτέλεια και άνεση

Ένα άτεκνο ζευγάρι στην Ιταλία ήθελε ένα πολυτελές σπίτι με άφθονο χώρο για την μέγιστη άνεση. Ζήτησαν από τους σχεδιαστές Roberto Marconi και Umberto Morri να προσδιορίσουν τους τομείς έτσι ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη συνέχεια από τον ένα χώρο στον άλλο για να επιτύχουν την άνεση και την άμεση χρήση όλων των τμημάτων. Ο σκοπός αυτός επιτεύχθηκε μέσω των διαφανων γυάλινων διαχωριστικών, ενώ η χρήση ξύλινων διαχωριστικών τμημάτων χρησιμοποιήθηκε μόνο στα σημεία που ήταν απόλυτα απαραίτητο, εκεί δηλαδή που απαιτούνταν ξεχωριστά δωμάτια.

Το σπίτι είναι σχεδιασμένο με χάλυβα και σκυρόδεμα. Στο εσωτερικό υπάρχει μια εκτεταμένη χρήση του ξύλου teak, τόσο σαν επένδυση στους τοίχους, όσο και στο δάπεδο.  Όλα τα έπιπλα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να συνδυαστούν με το ξύλο teak, το μαύρο γυαλί και το δέρμα.

Στο ισόγειο υπάρχει το καθιστικό, η κουζίνα και το μπάνιο. Στο υπόγειο είναι οι υπηρεσιακοί χώροι, ενώ στον πρώτο όροφο είναι τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια.

Απάντηση