Πολύχρωμο στο Σικάγο

Αυτός ο όγκος επενδυμένος με το γκρι πλακάκι όμοιο με του δαπέδου, εξυπηρετεί χρέη διαχωριστικού –μεταξύ εισόδου και τραπεζαρίας, παράλληλα περιλαμβάνει μέσα του ντουλάπα, βιβλιοθήκη και τζάκι (το οποίο δεν φαίνεται) που κοιτάει στην τραπεζαρία.

Σε ένα κτήριο που είχε καεί στο Σικάγο, η τετραμελής οικογένεια επέλεξε να κάνει το σπίτι τους. Οι απαιτήσεις τους από τους σχεδιαστές του αρχιτεκτονικού γραφείου fcStudio, ήταν να γίνει ένα έξυπνο, με χαμηλό προϋπολογισμό και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον.

Οι μηχανικοί χώρισαν τον χώρο σε δύο επίπεδα τοποθετώντας κάτω την κουζίνα, την τραπεζαρία και το καθιστικό. Στον πάνω όροφο έγιναν  τα 4 υπνοδωμάτια και ένας ευάερος, μεγάλος διάδρομος, ενώ στο υπόγειο κατασκευάστηκε και ένα τοίχος για αναρρίχηση.

Όταν οι βασικές εργασίες ολοκληρώθηκαν και το διαμέρισμα πήρε την μορφή του, αυτό που διαπίστωσαν κοιτώντας το αποτέλεσμα ήταν εντελώς άχρωμο λόγω του οικολογικού προσανατολισμού που είχαν θέσει οι ιδιοκτήτες για τα υλικά. Αποφάσισαν έτσι να βάλουν λίγο χρώμα, το οποίο τελικά έγινε πολύ περισσότερο.

Φωτογραφίες: Katrina Wittkamp

Το σχέδιο πάνω στο τζάκι δημιουργήθηκε με χρωματιστή ταινία και ήταν μια ιδέα της στιγμής από έναν φίλο καλλιτέχνη.
Το ξύλο, εκτός του ότι πραγματοποιεί την επιθυμία τους για φυσικά υλικά, προσδίδει ζεστασιά και κάνει τον τέλειο συνδυασμό με τα χρώματα που προσθέσανε μετά.

Απλή διακόσμηση στο δωμάτιο του κοριτσιού με χάρτινα λουλούδια στον τοίχο που αγοράστηκαν από το Etsy

Απάντηση