Πως θα προστατέψετε το σπίτι σας από τις ΠΟΕ

Πως θα προστατέψετε το σπίτι σας από τις ΠΟΕ

Το σπίτι σας θα πρέπει να είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη σας στον κόσμο. Δυστυχώς, σήμερα είναι γεμάτα με σιωπηλούς δολοφόνους. Το σύγχρονο σπίτι είναι γεμάτο με τοξικές χημικές ουσίες που παραμονεύουν στα πιο ανυποψίαστα σημεία.

Αυτές οι βλαβερές ουσίες είναι δυσδιάκριτες και μπορεί να επηρεάσουν δραματικά την υγεία μας, εάν δεν είμαστε προσεκτικοί. Οι χημικές ουσίες στις οποίες αναφερόμαστε εδώ ονομάζονται Πτητικές Οργανικές Ενώσεις.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας

Αυτές οι χημικές ουσίες είναι η μεγαλύτερη πηγή ρύπανση σε εσωτερικούς χώρους. Ορισμένες από αυτές τις χημικές ουσίες που συνθέτουν τις πτητικές οργανικές ενώσεις, ή ΠΟΕ αποτελούνται από βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο, τολουόλιο και αιθυλοβενζόλιο. Με δυσκολία προφέρονται τα περισσότερα από αυτά, αλλά είναι άσχημα νέα για σας και το σπίτι σας.

Οι πτητικές οργανικές ενώσεις είναι παράγοντες που προκαλούν καρκίνο, όπως έχουν δείξει διάφορες μελέτες σε ανθρώπους και ζώα είναι πιο πιθανές καρκινογόνες ουσίες. Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες είναι αδύνατο να τις ξεφορτωθούμε ή να σταματήσει η έκθεση μας σε αυτές.

Μετά από έρευνες σε σπίτια υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 60 τέτοιες χημικές ουσίες στον αέρα και στη σκόνη.

Ανακαλύψτε τους κινδύνους για την υγεία σας

Μια απλή πράξη όπως το να αλλάξετε το δάπεδο στο σπίτι σας μπορεί να κρύβει δραματικές συνέπειες για την υγεία σας. Όπως το πάτωμα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), μπορεί να γεμίσει τον αέρα του σπιτιού σας με βλαβερές ουσίες.

Τα μικρά παιδιά που εκτίθενται σε πτητικές οργανικές ενώσεις έχουν αναπτύξει μεγαλύτερο κίνδυνο άσθματος ή διαφορετικούς τύπους πυρετών και ασθενειών. Και πάλι, οι περισσότερες μελέτες που έχουν ληφθεί, δείχνουν ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν αυξημένο κίνδυνο παθήσεων σε όσους είχαν περισσότερες πτητικές οργανικές ενώσεις στα σπίτια τους και ειδικά στα υπνοδωμάτια τους.

Ένα άλλο ανησυχητικό πρόβλημα είναι ότι οι μελέτες έχουν δείξει πως οι έγκυες γυναίκες είναι πιο πιθανό να κινδυνεύουν για υπερθυρεοειδισμό. Αυτές οι πτητικές οργανικές ενώσεις μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την ευφυΐα των παιδιών.

Προσδιορίστε τις πηγές των τοξινών

Η ρύπανση του αέρα των εσωτερικών χώρων προέρχεται από πολλαπλά σημεία. Η έκθεση σε αυτή την τοξικότητα μπορεί να επιδεινώσει άλλα προβλήματα υγείας. Ορισμένες από αυτές τις ασθένειες, που θα μπορούσαν να μεγεθυνθούν, είναι η αρτηριακή πίεση σε εκείνους που έχουν προβλήματα βάρους. Οι δεσμοί μεταξύ της λευχαιμίας και του καρκίνου του πνεύμονα είναι επίσης καλά τεκμηριωμένες.

Ένα άλλο σημείο που μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά τα καρκινογόνα είναι τα έπιπλά σας. Πολλοί φορμαλδεΰδης μπορεί να προέλθουν από διάφορους τύπους έπιπλων από ξύλο.

Στα ντουλάπια, επίσης, βρέθηκε να έχουν υψηλά επίπεδα βενζολίου σε σύγκριση με άλλους τύπους επίπλων.

Αφαιρέστε αντικείμενα

Τα πλαστικοποιημένα δάπεδα περιέχουν φορμαλδεΰδη. Διαφορετικοί τύποι χαλιών μπορεί να δημιουργήσουν τοξικές χημικές ουσίες με την πάροδο του χρόνου.

Μια τάση είναι ότι πολλά από αυτά τα φαινομενικά φυσικά προϊόντα για το σπίτι να συμβάλλουν πραγματικά στην αύξηση της τοξικότητας. Ακόμη και μερικοί από τα υλικά καθαρισμού και σαπουνιών είναι εξίσου επικίνδυνα.

Αυτά τα προϊόντα καθαρισμού παράγουν τερπένια που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον καθαρισμό. Διαβάστε τα συστατικά για τους διάφορους τύπους σπρέι καθαρισμού και τα υγρά που χρησιμοποιείτε.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για την ασφάλεια σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι η τοποθέτηση ειδικών φυτών εσωτερικού χώρου που έχουν τις ιδιότητες να απορροφούν το βενζόλιο και τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Το Αγλαόνημα και το Σπαθίφυλλο είναι μόνο μερικά από τα φυτά που θα βοηθήσουν στο να απελευθερωθεί το σπίτι σας από πτητικές οργανικές ενώσεις.

Βάψτε το σπίτι σας με χρώματα που δεν έχουν ΠΟΕ

Χρειάζεται συνολική συγκεντρωμένη προσπάθεια για να απαλλάξουμε το σπίτι μας από τις ΠΟΕ. Έχοντας επίγνωση του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα.

Θα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ, όταν έχετε ξεφορτωθεί από το σπίτι σας αυτές τις επιβλαβείς χημικές ουσίες. Θα αρχίσετε να αναπνέετε πιο υγιεινό αέρα, και να σταματήσετε τις ασθένειες που επηρεάζουν εσάς και την οικογένειά σας. Όλη αυτή η γνώση θα σας εξοπλίσει για να αντιμετωπίσετε την πανταχού παρούσα απειλή των πτητικών οργανικών ενώσεων.

Tagged on:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x