Πώς να κάνετε έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Αν νιώθετε το σπίτι σας ιδιαίτερα περιοριστικό σε χώρο, κάνοντας μερικά απλά πράγματα μπορείτε να αλλάξετε αισθητά αυτή την κατάσταση. Όχι δεν θα χρειαστεί να γκρεμίσετε τοίχους, ούτε να μετακομίσετε σε ένα μεγαλύτερο, αλλά με κάποιες μικρές αλλαγές μπορούν να επιτευχθούν μεγάλα αποτελέσματα.

living20room20option201071108

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε βάση στον «καθαρισμό» και δεν εννοώ το ξεσκόνισμα. Αλλά τον καθαρισμό από πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως περιοδικά εφημερίδες ή κάποιοι αντικείμενο που σας είχε φανεί χρήσιμο όταν το κρατήσατε αλλά έκτοτε δεν το ξαναγγίξατε. Να είστε σίγουροι πως ο χώρος που καταλαμβάνει έχει πολύ περισσότερη ανάγκη την απουσία αυτού του αντικειμένου από εσείς την παρουσία του.

Στη συνέχεια, για τα αντικείμενα που θα πρέπει να βάλετε θα αφιερώσετε πολύ χρόνο ώστε να είναι «πολυμορφικά» αντικείμενα, δηλαδή πράγματα που δεν έχουν μία και μόνο χρήση, όπως καναπέδες ή κρεβάτια που περιλαμβάνουν και αποθηκευτικούς χώρους. Θα φροντίσετε να μην χαραμιστεί ούτε πόντος. Μικρά ραφάκια που μπορούν αν στολίσουν τις γωνίες σας φέροντας μέσα τους όγκους αντικειμένων που σας χρειάζονται, όπως βιβλία, DVD, CD. Καθετί που θα τοποθετηθεί εκεί μέσα θα μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένο για αυτό το χώρο χωρίς να αφήνει να σπαταληθεί ούτε χιλιοστό.

Θα πρέπει να αποφύγετε να βάλετε καναπέδες και πολυθρόνες με μεγάλα και χοντρά μπράτσα ή πλάτες. Υπάρχουν έπιπλα σε πολύ απλή, λυτή και λεπτή γραμμή. Ίσως αυτή η γραμμή να μην είναι του γούστου σας, αλλά με τον κατάλληλο συνδυασμό της ταπετσαρίας με τα χρώματα στους τοίχους και τα διακοσμητικά, σίγουρα θα πετύχετε ένα αποτέλεσμα που θα ξεπερνάει τις προσδοκίες σας. Ο χώρος είναι περισσότερο εύπλαστος από όσο νομίζεται. Ένα έξυπνο τρικ για να μεγαλώσει ο χώρος είναι να βάλετε κουρτινόβεργες αρκετά μεγαλύτερες από τα παράθυρα, ώστε και οι κουρτίνες που θα μπουν να είναι κι αυτές μεγαλύτερες. Με το φως της ημέρας δεν είναι ευδιάκριτα τα όρια των παραθύρων, έτσι φαίνονται μεγαλύτερα. Αλλά και το βραδύ, επιδιώκοντας το πολυεπίπεδο φωτισμό, με φωτιστικά επιδαπέδια και στον τοίχο μπορούν να δώσουν μια ψευδή εικόνα για το μέγεθος του χώρου.

Όπως είπα και σε άλλη ανάρτηση, οι καθρέφτες είναι πολύ σημαντικοί σε μικρούς χώρους. Μεγαλώνουν αισθητά το δωμάτιο και αντανακλούν το φως που υπάρχει. Εκτός από τους καθρέφτες στους τοίχους, τους καθρέφτες στα έπιπλα. Μπορούν να μπούνε και στις ντουλάπες.

Τέλος η προσοχή σας θα κατευθυνθεί και στο χαλί. Όπως λέμε για τα ρούχα ότι αυτά με τις κατακόρυφες ρίγες μας κάνουν να φαινόμαστε ψηλότεροι, το ίδιο ισχύει και για τα χαλιά, οι ρίγες δίνουν στο δωμάτιο μήκος ή πλάτος. Αν πάλι δεν σας αρέσουν, ή δεν μπορείτε να βρείτε ριγέ χαλιά, φροντίστε να είναι μεγάλα και με φωτεινά χρώματα, αποφύγετε όσο μπορείτε τα σκοτεινά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Фёдор
Фёдор
14 years ago

Про bmw z класса

Ηλίας Τσίλης
Admin

Ευχαριστώ Γαλάτεια! Στους χώρους μας υπάρχουν αντικείμενα που έχουν ενσωματωθεί στο περιβάλλον, αλλά που δεν μας χρειάζονται καθόλου. Αν θέλουμε ο χώρος να είναι πιο άνετος θα πρέπει να απομακρύνουμε μερικά…

Γαλατεια
15 years ago

Πολυ ωραια αναρτηση!!!Και η προοπτικη κατοψη μου εβαλες ειναι πολυ χαριτωμενη και απεικονιζει ολα αυτα που γραφεις….πως να γινει ενας μικρος χωρος λειτουργικος και ομορφος χωρις να ειναι μπουκωμενος!!!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x