Πώς να προστατέψετε από τα βακτήρια τα ρούχα σας στο πλυντήριο

Πώς να προστατέψετε από τα βακτήρια τα ρούχα σας στο πλυντήριο

Όλοι μας πιστεύουμε πως το πλύσιμο των ρούχων είναι η πιο απλή διαδικασία και για να πραγματοποιηθεί το μόνο που αρκεί να κάνουμε είναι να βάλουμε το πλυντήριο να δουλέψει στο σωστό πρόγραμμα. Λοιπόν, βασικά αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε κατά το πλύσιμο των ρούχων. Αρχικά θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε να αφήσετε για ώρες τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο μετά το τέλος της πλύσης. Ξέρω ότι μερικές φορές δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, ή ακόμα και επαρκής χώρος για να τα απλώσετε, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το υγρό και ζεστό περιβάλλον μέσα στο πλυντήριο, είναι το ιδανικότερο μέρος για να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες.

Οπότε αυτό μας οδηγεί την επόμενη συμβουλή: μην αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου κλειστή μετά το τέλος του πλυσίματος. Αυτό κρατά την υγρασία και τα μικρόβια στο εσωτερικό και γίνεται το ιδανικότερο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν. Πρέπει λοιπόν να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα έτσι ώστε το εσωτερικό του πλυντηρίου να αερίζεται και να στεγνώνει, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό όμως δεν αρκεί για να διατηρείται το εσωτερικού του πλυντηρίου καθαρό. Καλό είναι σε τακτά διαστήματα να καθαρίζεται το πλυντήριο προκειμένου να το απολυμαίνετε από τα βακτήρια και να μην μεταφέρονται αυτά στα ρούχα. Ο καλύτερος τρόπος για τον καθαρισμού του πλυντηρίου που προτείνουν οι ειδικοί είναι, να βάζετε το πλυντήριο να δουλέψει χωρίς ρούχα. Στην υψηλότερη θερμοκρασία και με δυνατά απορρυπαντικά, ακόμη και χλώριο μπορείτε να βάλετε προκειμένου να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Και κάτι τελευταίο που οι περισσότερες το γνωρίζετε, είναι να πλένετε τα εσώρουχα και τις πετσέτες στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.