Σαν αρμονική εξέλιξη

Σαν αρμονική εξέλιξη

Είναι ένα μικρό κτίσμα στο Βέλγιο που εκτελούσε χρέη αποθήκης και το οποίο έπρεπε να επεκταθεί ώστε να μετατραπεί σε κατοικία. Στόχος ήταν να εισαχθούν φύλλα χάλυβα στην υπάρχον δομή για αν δημιουργηθεί ένας ημιώροφος. Επίσης θέλανε να επεκτείνουν τα φύλλα χάλυβα πέρα από τα μέχρι τότε όρια του κτίσματος ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για να στήσουν πάνω τους έναν χώρο έξω από κυρίως σώμα του οικοδομήματος, όπου εκεί προορίζονταν να τοποθετηθεί το καθιστικό που θα περιβάλλεται από γυαλί ώστε να βάζει μέσα του όλη τη φύση γύρω από την μονοκατοικία. Το αποτέλεσμα ήταν μία υβριδική κατοικία όπου χρησιμοποιούνται τόσο τα παλιά υλικά και χαρακτηριστικά του, όσο και τα νεότερα όπως γυαλί και χάλυβας. Αυτός ο συνασπισμός υλικών και εποχών δημιουργούν μία αντίθεση η οποία όμως δεν βαραίνει το αποτέλεσμα, αλλά το κάνει να μοιάζει με μια αρμονική εξέλιξη του προϋπάρχοντος κτιρίου.

Από την τρομερή ομάδα των αρχιτεκτόνων AABE Epicrum & Partners που έκαναν και το «Ένα βομβαρδισμένο εργοστάσιο γίνεται Loft στο Ντίσελντορφ»

[feedburner]

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x