Σαν πίνακας του Ben Nicholson

Σαν πίνακας του Ben Nicholson

Οι επιπλέον προσθήκες μόνο και μόνο για τον εμπλουτισμό της εικόνας έχει ίδια χαρακτηριστικά με την τέχνη, η οποία είναι μόνο για να την κοιτάμε και όχι για να την χρησιμοποιούμε

έργο του Ben Nicholson
έργο του Ben Nicholson

Στο κέντρο του Παρισιού αυτό το όμορφο, μοντέρνο διαμέρισμα κατασκευασμένο από τους Pascal Grasso Architectures. Μου αρέσει πάρα πολύ το σκούρο δάπεδο στους λευκούς τοίχους, στους οποίους οι κατασκευές που τους εμπλουτίζουν το καταστούν κάθε άλλο παρά μονότονο και βαρετό και ας είναι όλα βαμμένα στο ίδιο χρώμα, το λευκό. Όλα αυτά τα περιζώματα και τα γείσα που προεξέχουν, άλλοτε μοιάζοντας να δημιουργούν γεωμετρικά σύνολα, άλλοτε μοιάζουν αφηρημένα, φαίνονται ανούσια εξογκώματα, και αν περπατάς εκεί μέσα θα φοβάσαι μην χτυπήσεις το κεφάλι σε κάποιο από αυτά, οι σκιές που κάνουν όμως δίνουν διαστάσεις που δεν θα τις είχε ο χώρος αν δεν υπήρχαν. Δίνουν γραμμές ανύπαρκτες αν υπήρχαν μόνο ευθείες και καθόλου κουραστικές. Οι επιπλέον προσθήκες μόνο και μόνο για τον εμπλουτισμό της εικόνας έχει ίδια χαρακτηριστικά με την τέχνη, η οποία είναι μόνο για να την κοιτάμε και όχι για να την χρησιμοποιούμε. Δεν θα ήταν παρατραβηγμένο αν λέγαμε πως μοιάζει με ένα μοντέρνο έργο τέχνης. Σαν να το έκανε ο κυβιστής ζωγράφος Ben Nicholson.

Φωτογραφίες: Nicolas Dorval-Bory

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.